Na oblastním přeboru kategorie baby tenisu (8-9 let) dosáhla reprezentantka sdružení POWER for SPORTS Česká Lípa Bára Zajícová ve velké konkurenci vynikajícího třetího místa. V semifinále prohrála až v tie-breaku a jen o vlásek jí unikla finálová účast. „I přesto se ale z třetího místa kvalifikovala na mistrovství České republiky v baby tenisu,“ zdůraznil Martin Muzikant z českolipského sdružení.

Velké úspěchy českolipských baby tenistů.Zdroj: Martin MuzikantV týmové soutěži v této kategorii se uskutečnil mistrovský zápas, který měl rozhodnout o účasti v bojích o kvalifikaci na mistrovství České republiky družstev. Českolipské družstvo, jehož hráči reprezentují sdružení POWER for SPORTS Česká Lípa, nastoupilo ve složení Filip Kneifl, Barbora Zajícová, Lukáš Baier a Jan Dušek.

Ve svém prvním zápase jasně porazili družstvo tenistů z Libochovic a ve druhém zápase dne se utkali s týmem LTK Teplice, který měl rozhodnout o postupujícím do krajského semifinále.

„Po čtyřech dvouhrách byl stav nerozhodný 2:2 s tím, že naše děti měly v součtu her o tři body navíc. Rozhodnout měly tedy dvě poslední čtyřhry. První čtyřhru náš pár prohrál 2:6 a čekalo se na výsledek poslední čtyřhry. Dvojice Lukáš Baier a Jan Dušek prohrávala již 1:4, ale v bouřlivé atmosféře dokázali zápas otočit ve svůj prospěch 6:4 a tím při rovnosti bodů na zápasy 3:3 českolipští zvítězili o jeden jediný bod,“ radoval se Muzikant.

„Všichni naši malí tenisté se prezentovali skutečně fantastickými výkony a výborně reprezentovali své město.“ 

Koukalová
Končím kariéru, oznámila Koukalová. Chce se vydat na další životní etapu