Zasloužené volno po náročné šňůře mezinárodních závodů, která začala v polovině června mistrovstvím světa v Itálii, si v těchto dnech užívá českolipský kanoista Michal Šrámek. Ze světového šampionátu ve sjezdu na divoké vodě přivezl bronz, který vybojoval se svým parťákem Lukášem Tomkem a dalšími dvěma českými hlídkami.

„Po další placce jsme sahali ve sprintu, na který se hlavně připravujeme, ale v poslední třetině závodu jsme udělali chybu a bylo z toho páté místo. Na medaili nám přitom chyběly dvě desetiny sekundy," říká druhý nejúspěšnější sportovec Českolipska za rok 2013.

V italském městě Valltelina, kde se letošní MS sjezdařů konalo, startoval s Tomkem (USK Praha) ještě v klasickém sjezdu, na který se dvojice reprezentantů nespecializuje a bylo z toho jedenácté místo.

Z Itálie zamířili kajakáři do rakouského Loferu, který hostil další díl světového poháru. Ve třech závodech vybojovala českolipsko-pražská dvojice dvě čtvrtá a jedno šesté místo.

Šrámek s Tomkem v Itálii v dalších závodech dojeli na pátém a jedenáctém místě. Na bedně s „náhradníkem"

Poslední červnový víkend si Michal Šrámek v rámci posledního dílu světového poháru vyzkoušel slalomovou trať ve Vídni, kde se příští rok pojede mistrovství světa ve sprintu. „Tento závod jsem odjel s jiným parťákem, protože Lukáš odcestoval na dovolenou," vysvětluje Šrámek. A bylo z toho druhé místo, které vybojoval společně s kajakářem Richardem Hálou.

Českolipský sportovec se letos dostal do reprezentačního výběru už počtvrté za sebou. „Pro každého sportovce je největší pocta mít možnost reprezentovat Českou republiku i své mateřské oddíly na mezinárodní scéně," komentoval úspěšnou nominaci v květnu Šrámek.

„Teď mě čeká dvoutýdenní tréninková pauza a pak zahájím přípravu na poslední čtvrté závody Českého poháru, které se pojedou na konci srpna a začátkem září," plánuje kanoista, který jezdí za TJ DDM Česká Lípa. V celkovém žebříčku ČP patří Šrámkovi s Tomkem zatím šesté místo.