I přesto, že české kotlině už několik týdnů vládne podzim, tak podmínky, při kterých se uskutečnil druhý závod série MOGUL driving cup na autodromu v Sosnové, lze jednoduše označit jako aprílové. Počasí si se závodníky zahrávalo, slunečnou oblohu střídal prudký déšť a naopak. Podmínky na trati tak byly dosti složité, kluzký sosnovský asfalt klouzal více než obvykle, a ke slovu tak častěji než obvykle přicházela odtahová služba, která vyprošťovala uvízlé závodníky.

Rozmary počasí také ovlivnily výsledky první série rozjížděk, kdy poslední šestici začalo hustě pršet. I s těmito podmínkami se však musejí umět dobří soutěžní jezdci vyrovnat, a jak ukazují výsledky, tak se jim ti povedlo. Před nejhoršími rozmary počasí se mohli účastníci akce ukrýt ve velkém vyhřívaném stanu, kde mohli sledovat online výsledky a využít možnosti občerstvení tak, jako na všech dalších závodech série MOGUL driving cup.

Celkovým vítězem druhého závodu MOGUL driving cupu se stal Jiří Kratochvíl s Mitsubishi EVO X. Zvítězil ve třídě 3 a usadil se v čele průběžné klasifikace MOGUL driving cupu. Druhé místo absolutně při druhém závodě vybojoval Lukáš Kubíček s Lancerem deváté evoluce a znamenalo to současně i vítězství ve třídě 6. Třetí místo absolutně se podařilo zajet Maximilianovi Hönigovi s Toyotou Yaris třídy 4. S vozem, který má pohon jen dvou kol, se jedná o úctyhodný počin a Hönig, který se probojoval až do finále Autoklub Rally Talent, opět prokázal, že z něj roste opravdu dobrý závodník.

Doplňme nyní výsledky ve všech třídách. Druhé místo ve třídě 3 za Kratochvílem vybojoval Daniel Tasáry s Mitsubishi EVO X a na třetím místě skončil Michal Nový se Subaru Impreza. Druhé místo ve třídě 6 za Lukášem Kubíčkem zajel Petr Semerád s Mitsubishi Lancer EVO IX, a na třetím místě skončil Filip Martinovský. Druhé místo ve třídě 4 za Maximilianem Hönigem se podařilo vyjet Jiřímu Perníkovi s historickou Škodou 130 LR. Perník skončil v silné konkurenci na skvělém sedmém místě absolutně a to také zaslouží uznání stejně jako osmé místo absolutně Zdeňka Šmidlíka s Peugeotem 106, který současně doplnil stupně vítězů ve třídě 4.

Na šestém místě absolutně skončil při druhém závodě MOGUL driving cupu Tomáš Jarosil s Citroënem Saxo VTS. Ten zvítězil ve třídě 1 a ukázal, že i s papírově slabým vozem se dá chytrostí a čistou jízdou bojovat s mnohem silnějšími automobily. Druhé místo ve třídě 1 zajel Marek Hons s Peugeotem 106 S16 a třetí skončil Martin Polák s Peugeotem 106 XSI. Ve třídě 2 se z vítězství radoval Jindřich Majer s BMW 325i, který předstihl Jana Ratajského s Mazdou MX-5 a Jana Drážka s BMW 328i.

Ve výčtu výsledků nám ještě chybí třída 5, a tak doplňme, že vítězství ve třídě vybojoval Vladislav Slaboch se Škodou Fabia 1,9 TDi před Alešem Gollnerem s Renaultem Clio Sport a Jindrou Kriegelem s Fordem Puma.

Po dvou závodech tedy sérii MOGUL driving cup celkově vede Jiří Kratochvíl, druhé místo patří Danielu Tasárymu a třetí Lukáši Kubíčkovi. Mezi dvoukolkami 2WD kraluje Maximilian Hönig před Jindřichem Majerem a Tomášem Jarosilem.

Připomeňme, že třetí závod série se uskuteční v sobotu 28. listopadu 2015 v Sosnové, kde bude připravena další z variant tratě.

Více informací včetně přihlášek, propozic, výsledků a akreditačního formuláře najdete na www.autodrom.cz

Petr Eliáš