Sportovní víceboj se bude u Máchova jezera konat od 31. srpna do 2. září a i letos pořadatelé připravili několik novinek. „Uvažujeme o zařazení stále populárnějšího beach volejbalu. Doufáme, že se nám podaří pro tuto disciplínu zajistit dostatek rozhodčích. Další novinkou, kterou bychom chtěli zkusit, bude soutěž, ve které se střetne každý tým s každým,“ říká ředitel EHD Jaroslav Novák.

Organizátoři zvolili skok z místa, kdy jeden člen týmu porovná sílu s jedním členem týmu soupeře. Souboj se může odehrát kdekoliv, kde se týmy potkají a vyhodnotí si ho samy navzájem bez účasti rozhodčích. Do sobotního večera musí týmy nasbírat 131 skoků proti každému zúčastněnému družstvu.

„Další novinkou, kterou zvažujeme, by mohla být soutěž o nejlepší podpůrný tým. Některé týmy totiž dávají přípravě a podpoře takovou péči, že by asi stálo za to ten nejaktivnější z nich alespoň symbolicky odměnit," dodává Novák.

Patnáctý ročník EuroHer odstartuje v pátek 31. srpna na náměstí Republiky, sobotní večerní diskotéka a nedělní vyhlášení výsledků proběhne na Termitu. Organizátoři stále hledají dobrovolníky. Přihlásit se je možné prostřednictvím e-mailu novakova@ehd.doksy.com.

Na šestičlenné týmy, které se do Doks každoročně sjížějí z celé republiky, čeká během posledního prázdninového víkendu 18 sportovních disciplín. Soutěžit se bude tradičně v orientačním běhu, lukostřelbě, biatlonu, kuželkách, jízdě na in-linech, na raftech nebo cyklistice.