Nyní už českolipská plavkyně Petra Chocová ladí formu před srpnovým mistrovstvím Evropy, které startuje za měsíc v Německu, a Deníku poskytla následující rozhovor.

Blíží se ME v Berlíně. Jak vypadala vaše příprava? Jaké máte za sebou závody a s jakými výsledky?

Posledními závody bylo Mistrovství České republiky v Praze Podolí. Mám dva tituly na 50 a 100 prsa, jedno 2. místo na doplňkovou dvoustovku a 4. místo na padesátce motýlek. Na stovku jsem byla pouhých devět setin za mým národním rekordem. S přípravou jsem spokojená. Do evropského šampionátu mám ještě pár týdnů. Nyní mě čekají ještě tak dva týdny tvrdé dřiny a pak se už začneme soustředit na zdokonalení technických nedostatků, rychlost a výbušnost.

V jaké formě se momentálně cítíte?

Teď se cítím dobře. Samozřejmě mě trochu trápí nějaké zdravotní potíže, ale nelimituje mě to tolik v tréninku, takže je to dobré.

Přípravu jste si zpestřila i na sosnovském autodromu při adrenalinovém závodě Destruction derby. Jak se vám taková akce a samotné závodění za volantem líbily? Zopakujete si to ještě někdy?

Měla jsem před startem trochu strach. Přeci jen se závody konaly týden před mým mistrovstvím ČR, tak jsem měla obavu, abych si třeba při nějakém nárazu nehnula krkem nebo něco jiného. Při samotném závodě jsem se cítila ale naprosto super. Strašně ráda řídím a mám ráda adrenalin. Užila jsem si to skvěle. Už jsem začala přemýšlet nad příštím ročníkem, kde bych ráda startovala už přímo v klasickém závodě mezi ženskými.

Kdy přesně do dějiště šampionátu v Německu odjíždíte a kdy se vracíte zpět?

Přesné informace ohledně odjezdu ještě nevíme. Nevíme, zda pojedeme vlakem či autobusem, vše nám dají ještě včas vědět. Každopádně tipuji, že pocestujeme dva dny před závody a zpět hned další den po ukončení.

V jakých disciplínách a na jakých tratích se představíte a jaké cíle si dáváte?

Závodit budu jako vždy na 50 a 100 prsa, plus si přidávám ještě 200 prsa, kde bych se ráda pokusila vzít si zpět český rekord, který mi vloni překonala Martina Moravčíková. Počítám, že se nevyhnu ani polohové štafetě na čtyřikrát 100 metrů (polohový závod). Mým cílem jsou finále na padesátce a stovce prsa, vylepšení mých českých rekordů a samozřejmě se co nejvíce přiblížit k medaili. Myslím, že pokud se zvládneme dobře připravit, na padesátce medaile určitě není nereálná.

Plánujete dovolenou?

Co se týká dovolené, letos mám smůlu, když máme mistrovství Evropy až na konci prázdnin a po šampionátu už mám naplánované další jiné akce v Čechách.