Trenér a basketbalová osobnost tohoto regionu Kamil Loněk naordinoval intenzivní přípravu svým svěřencům. Vzhledem k nečekanému rozuzlení minulého ročníku dorostenecké ligy se dá předpokládat, že tato sezona bude mimořádná z několika úhlů pohledu.

Předně fakt, že se týmu povedlo postoupit mezi dorosteneckou elitu v České republice svědčí o systematické a výborně vykonané práci. Vždyť českolipské palubovky pod bezednými koši neviděly extraligový basketbal už řadu let. Naposledy tomu tak bylo v době, kdy na nich trénoval a své sportovní začátky prožíval reprezentant ČR a hráč Barcelony Luboš Bartoň.

Ať se už v tomto kolektivu nachází budoucí basketbalová hvězda či nikoliv, nadcházející sezona napoví mnohé o síle a soudržnosti kádru, jenž má trenér Loněk k dispozici. Můžeme jen hádat, jakým způsobem budou čelit basketbalové elitě v ČR ve své věkové kategorii. Nicméně rozdíl mezi 1. ligou a extraligou bude propastný především z hlediska fyzické vybavenosti soupeřů.

Pochopitelně by nebylo moudré házet flintu do žita a vzdávat předem jakékoliv utkání byť i basketbalovými baštami ČR např. USK, či Pardubice. Tento tým již své kvality ukázal a bude jenom na něm, jestli se posune ještě dál či nikoliv.

K nejlepším výkonům bývají lidé motivováni právě tehdy, když mají početnou diváckou kulisu. Proto klub BK Česká Lípa vyzývá všechny sportovní (nejen basketbalové) fanoušky, aby přišli podpořit českolipské hráče v bojích proti nejlepším týmům v České republice. Domácí zápasy budou odehrány ve sportovní hale českolipského gymnázia na Špičáku.

První dva zápasy se hrají o víkendu 26. a 27. září. Českolipští v nich přivítají BC Pardubice a BC Vysočina. Rozpis zápasů lze najít na stránkách České basketbalové federace: http://www.cbf.cz/supp/rozpis.php?p=895.

Autor. Rostislav Rošot