Chlapi, které baví kopat do mičudy v halách a tělocvičnách, teď už hrají o soutěž výš. Sen o postupu do krajské soutěže se jim vyplnil. A prsty v tom vlastně mají právě modelky jako je „jejich" Katka Průšová.

Tým totiž před loňskou sezónou získal jako partnera modelingovou agenturu Reas agency a přejmenoval se na FC Reas Česká Lípa. A teď už válí na kraji. „Určitě to byl náš velký cíl. Vloni už od počátku jsme nechtěli nic ponechat náhodě a šli jsme celou sezónu za svým cílem uspět. Pouze s jedinou porážkou jsme celou sezónu prošli na výbornou. Po vítězství v okresní soutěži jsme byli osloveni hrát krajský přebor a nabídku jsme velice rádi přijali," říká Ladislav Nevrlý, předseda FC Reas Česká Lípa.

Aby tým obstál i v krajské soutěži, prošel velkou obměnou. „Z celého mužstva, které hrálo okres, zůstalo jen pár kluků, kteří měli největší chuť hrát a také jezdit za zápasy dál než jen po okrese Česká Lípa," popisuje Nevrlý.

„Tým je složený z našeho nejlepšího střelce Daniela Kýčka, který se stal i nejlepším střelcem okresu, gólmana Tomáše Fišera, Miroslava Procházky, Miroslava Horáčka, jenž přišel z týmu Démoni Česká Lípa, nebo Jana Kadeřábka z týmu Mapa Česká Lípa. A také máme dvě nové posily ze sestupujícího týmu Yankees Nový Bor a spoustu dalších nových jmen. Věřím, že i noví kluci do toho dají všechno a budou dělat čest českolipskému futsalu."

V nové hale

Pro novou sezónu v krajském přeboru má FC Reas, jehož arénou pro domovské zápasy bude českolipská sportovní hala, skromné cíle. „Hlavní je udržet se v kraji i pro příští sezónu. Už teď trénujeme a čekají nás i některá přátelská utkání," potvrdil Ladislav Nevrlý. Podle něj bude sezóna v krajském přeboru podstatně finančně náročnější. „Hodně nám pomáhá Petr Svoboda, který je již čtrnáctým rokem managerem modelingové agentury Reas Agency a který se nám snaží sehnat sponzory a podporovat nás. Jsme rádi, že jejich umělecká činnost se dá spojit i s tou naší sportovní," dodal šéf FC Reas.

První domácí zápas v krajském přeboru sehraje tým, kterému fandí krásné modelky i missky 13. října 2013 od 20.15 hodin ve Sportovní hale v České Lípě.