Po vysoké porážce 1:8 v Ústí nad Labem českolipský tým F.A.Zole přivítal ve 2. kole futsalové 2. ligy mužstvo GMM Jablonec nad Nisou. Hosté vloni hráli jen divizi a o soutěž výš jim pomohlo spojení se Slavií Liberec. Na první domácí zápas F.A.Zolí se přišlo podívat přibližně třicet diváků. Ti sledovali dramatické utkání plné zvratů a nakonec celkem zaslouženou dělbu bodů.

Trenér českolipského týmu Aleš Černín na hřiště vyslal následující sestavu: Lahůlek - Kočí, Vodrážka, Burian, Půlpán, Souček, Košťál, Mitáč, Kotek, Poláček.

F.A. Zole Česká Lípa - Jablonec 4:4 (0:2)

Do utkání vstoupil aktivněji Jablonec a v první minutě se ujal vedení, když přihrávku Krause zužitkoval Vávra. Domácí pak působili zaskočeně a jen těžko se dostávali do zápasu. Navíc ve 4. minutě jablonecký Kraus přidal branku na 0:2 po asistenci Prášila.

Potom F.A.Zole konečně začaly lépe kombinovat a dostavily se i šance. Půlpán nastřelil tyč, a následovalo ještě několik nebezpečných pokusů, z nichž většinu zneškodnil brankář Masařík. Závěr první půle byl vyrovnaný, avšak hra trpěla nepřesnými přihrávkami, třebaže si oba týmy počínaly bojovně.

F.A. Zole Česká Lípa - Jablonec 4:4.Sotva začal druhý poločas, domácí snížili. Kočí skoro od poloviny hřiště vypálil hezkou ránu k tyči. Domácí si pak vybudovali mírnou převahu a ve 26. minutě vyrovnali po rychlém protiútoku opět zásluhou Kočího. Po dalších čtyřech minutách „Fazole" dokonce obrátily skóre, když se po kombinaci s Burianem trefil Půlpán.

Tím však drama neskončilo. Domácí poněkud polevili a jablonecký Kulhánek vyrovnal na 3:3. F.A.Zole nevzaly toto varování dostatečně vážně a byly potrestány úspěšně zakončeným protiútokem hned tří soupeřů 3:4. Českolipský tým si poté vypracoval převahu a ve 37. minutě Mitáč z penalty uzavřel na konečných 4:4.

Ačkoli oba týmy měly ještě několik šancí, na stavu se už nic nezměnilo.

V následujícím kole F.A.Zole jedou do Litoměřic, kde se utkají s Gardenline, a příští domácí zápas odehrají v pátek 17. října od 20.30 s Tex-Colorem Písek.

Pozápasový rozhovor

Po utkání s Jabloncem jsme požádali penaltového střelce Jana Mitáče o krátký rozhovor.

Do zápasu jsi nastoupil s kapitánskou páskou. Znamená to, že ses po změnách v sestavě zařadil mezi zkušené borce a opory týmu?

Tak bych to neviděl. Ještě neproběhla volba kapitána a já osobně si myslím, že by měl pásku dostat někdo ze starších a zkušenějších hráčů. Jsem rád, že dostávám víc prostoru na hřišti. Snažím se pořád zlepšovat, abych jednou mohl oporou týmu být.

F.A. Zole Česká Lípa - Jablonec 4:4.Z hlediště se zdálo, že souhra v mančaftu občas trochu zaskřípe, což by mohlo být způsobeno nesehraností nových hráčů v úvodní části sezony. Jak jsi to viděl ty ze hřiště?

Oproti prvnímu zápasu se souhra týmu hodně zlepšila, a pokud tato vzestupná tendence půjde dál, tak budeme všichni spokojení. Byla to hlavně zásluha toho, že přibyli oproti minulému týdnu Ondra Kočí, který přispěl k bodu dvěma góly, Tomáš Vodrážka a Kuba Souček, což jsou zkušení hráči, kteří hře hodně pomohli. Pořád je co zlepšovat, ale to si řekneme na tréninku a zapracujeme na tom, abychom vlastní chyby omezili.

Tři minuty před koncem jsi vyrovnal z penalty. Pro mě osobně bylo poněkud překvapivé, že ji nekopal třeba Tomáš Vodrážka. Věřil sis na ni a věděl dopředu, že ji uklidíš takhle k tyči?

Zkoušel jsem penalty na tréninku a věřil jsem si. Domluvili jsme se na hřišti s Tomem Vodrážkou a Ondrou Kočím. Malá penalta je ve futsalu pro gólmana hrozně těžko chytatelná, ale chtěl jsem míč k té tyči trefit. Proto jsem rád, že se to povedlo.

Po dvou zápasech máte jeden bod. Co bude třeba zlepšit v následujících utkáních, aby přišly další bodové zisky?

Pro nás je bod s Jabloncem velmi důležitý, můžeme se od toho odrazit do dalších zápasů. Ano, máme některé slabiny, a jestliže je odstraníme, body budou přibývat.

Jaké slabiny například?

Třeba celkový pohyb na palubovce, navazování hráčů a byla spousta dalších věcí, které musíme do sebe dostat. Chyběla nám i potřebná zkušenost, protože za stavu 3:2 jsme si mohli zápas lépe pohlídat.

Branky (asistence): 21. Kočí (Košťál), 26. Kočí (Souček), 30. Půlpán (Burian), 37. Mitáč (pen.) - 1. Vávra (Kraus), 4. Kraus (Prášil), 31. Kulhánek, 32. Manold (Scholz).
F.A. Zole: Lahůlek - Kočí, Vodrážka, Burian, Půlpán, Soušek, Košťál, Mitáč, Kotek, Poláček. Trenér Aleš Černín.

Malibu Mladá Boleslav - Démoni Česká Lípa 5:4 (3:0)

Mladá Boleslav - Po téměř pětileté odmlce se v Mladé Boleslavi začala hrát 2. liga futsalu. A právě do města automobilů zavítal českolipský celek FC Démoni, který si ale zpátky domů nepřivezl ani bod .

Hosté začali opatrně, ale chyb se nevyvarovali a do přestávky šli s deficitem 0:3. „V kabině jsme si řekli, co musíme zlepšit, a že je potřeba hrát trpělivě. To se povedlo. Smazali jsme náskok Boleslavi a dostali ji pod tlak," svěřil se Deníku trenér Karel Kruliš. Jenže záhy opět přišla fatální hrubka jeho svěřenců a domácí zvýšili na 4:3. Šest minut před koncem se Českolipští pokusili hrát power play.

„Ale za špatnou rozehrávku nás Boleslav potrestala gólem na 5:3. A nic už nebylo platné, že jsme osm vteřin před koncem snížili. Malibu bude pro druhou ligu přínosem, zpestřením. My se teď hlavně musíme připravit na páteční domácí duel proti Plzni," poznamenal trenér Kruliš.

Branky: Bernat Jaroslav 2, Polanka Petr, Bělík Zdeněk, Král Pavel - Soukup Milan 2, Michálek Marek, Kubelka Matouš; Rozhodčí: Kolbaba Pavel.

2. liga futsalu.

Michal Prokop, Radek Valenta