Po historicky prvním postupu tamního mužského A-týmu vypukne v České Lípě o nadcházejícím víkendu druhý ročník akce s názvem Florbalové války: turnaj tří klubů, které se proti sobě utkají ve všech věkových kategoriích od přípravek až po dospělé.

Turnaj odstartuje v sobotu 20. května od 9 hodin na zimním stadionu za účasti Kladna, Liberce a České Lípy, a to unikátním systémem: výhry a prohry nejmenších florbalistů (přípravky) budou míst stejnou váhu jako vítězství a porážky v kategorii mužů. Všechny získané body se oddílům sčítají a v neděli pak vyhraje ten, který dosáhl nejvíce vítězství.

„Hledali jsme způsob, jak zapojit do jedné společné myšlenky všechny úrovně našeho klubu, tedy od nejmenších kluků a holek až po elitní dospělé týmy. Snažíme se těmito akcemi jednotlivé věkové kategorie hráčů v našem oddíle co nejvíce propojit a zviditelnit je," vysvětluje manažer FBC Česká Lípa Štěpán Slaný.

Na své si přijdou i fanoušci. V kategorii mužů mohou sledovat borce z Liberce a Kladna. Právě Středočechy poslala Lípa před čtrnácti dny do první ligy a sama poprvé v historii postoupila mezi českou elitu. A právě tento víkend bude pro českolipský A-celek ve znamení první prověrky před superligovou sezonou.

Florbalový program bude o víkendu probíhat na třech halách od rána do večera a na všechny zápasy bude vstup zdarma! Podrobný program ZDE