Velmi dobře vstoupili do další fáze letošního ročníku 1. ligy florbalisté České Lípy.

Ve středu večer zvítězili na palubovce pražského FBC Start98 o tři branky, přestože ve 42. minutě prohrávali 2:4. Jejich skvělý výkon ve třetí periodě přinesl obrat na konečných 8:5 a v tabulce se posunuli na čtvrté místo. Momentálně mají 32 bodů, tedy stejně jako pátý FBŠ Hummel Hattrick Brno a šestý Sokol Královské Vinohrady.

„Po dlouhé pauze to byl hodně dobrý zápas, rychlý, plný tvrdých soubojů, což by mělo být vždy. Jsem ráda, že to náš tým za nepříznivého nevzdal, naopak zabral a zápas otočil," netajila radost trenérka České Lípy Lenka Bartošová.

Již v sobotu od 19 hodin se její svěřenkyně představí v domácím prostředí, kde vyzvou FBK Svitavy. Ty se po složitém vstupu do sezony začaly zvedat a nejprve porazily Ústí a v posledním zápase vyprovodily Ostravu nevídaným výsledkem 22:3.

Česká Lípa se na začátku roku představila nejenom v nových dresech, ale také se dvěma posilami. V brance vychytal výhru nad Startem mladý Jan Dvořák, který přišel vytvořit tandem s Lukášem Chynou, a hned ve svém prvním utkání za FBC se blýskl dvěma vychytanými nájezdy. Lovosický odchovanec na začátku letošní sezony přestoupil do Ústí n. L., ze kterého však odešel na hostování do Lípy, kde je jeho bývalý lovosický spoluhráč Vojtěch Legner.

Hodně zajímavou druhou posilou je americký reprezentant se švédským pasem Alexander Hart. „Trochu jsme honili koncem přestupního období ruskou federaci a Spartak Moskva, ze kterého Alex nyní přišel. Všechno se ale stihlo, hráče jsme mohli v pondělí vyzvednout na letišti a od úterý se zapojil do tréninků," přibližuje manažer Štěpán Slaný. Hart bude nejenom součástí elitního týmu, ale také působit jako trenér mládeže.

Česká Lípa touží po umístění na vrcholu tabulky a zajištění slušné pozice do play off. To však bude ještě náročný boj, od třetího do šestého místa jsou týmy srovnány na dvou bodech, souboj se Svitavami bude tak velice důležitý.