Lípa neodjížděla v optimálním rozpoložení. Dvě utkání po sobě v tomto roce prohrála, a jestliže chtěla pomýšlet na první místo po základní části, muselo přijít její rychlé probuzení. To se nakonec kousek od slovenských hranic podařilo.

Výhra 6:5 znamená pokračování vedení v tabulce, tentokrát zase o pět bodů, protože druhé Znojmo padlo doma s Ústím vysoko 5:10, a tak se na jeho místo posunul pražský Start 98.

FBK Rožnov - FBC BRZDY CZ Česká Lípa 5:6 (2:3, 2:0, 1:3)

Svoji první výhru v českolipském áčku mohl oslavit i nový člen realizačního týmu, Ladislav Pekárek, který se připojil k Jiřímu Stožickému na pozici asistenta trenéra.

Po I. třetině, kdy byl stav 2:3, dokázali Rožnovští otočit skóre na 4:3, navíc pak měli k dobru poměrně dlouhou přesilovku pět na tři. Ta se však ukázala jako zlomová. Domácí si při ní ale vylámali zuby na výborném bloku Lípy, jejíž disciplinovaná obrana dokázala při oslabení udržet čisté konto a zároveň povzbudit svůj celek do poslední třetiny ke zvratu.

Vyrovnání na 4:4 přišlo dvanáct minut před koncem. Slaný přiklepl Jeřábkovi, jenž od mantinelu pověsil děrovaný míček do vzdálenějšího rohu branky. Za dvě minuty zavezl Jirsa míček na půlku hrací plochy, odkud ho nastřelil na branku Obšivače a těsně před ním ho jemnou tečí usměrnil do branky Novák 4:5.

Tříbodovou pojistku v podobě šestého gólu „našrouboval" do klece domácího mužstva Slaný, který využil zdvojení českolipské obrany v rohu hřiště a po samostatné akci se trefil přesně nad rameno Obšívače 4:6.

Rožnov se nevzdal a tři minuty před koncem zdramatizoval zápas Rýpar, jenž se obtočil kolem Karla a krásnou střelou nedal Knolovi šanci. Tři minuty před koncem přišla obávaná domácí power play, jenže díky aktivitě České Lípy a především výborným zákrokům Knola v posledních vteřinách se mohli hráči ze severu Čech radovat z důležitého vítězství.

Nejlepším hráčem utkání Lípy byl zvolen brankář Ondřej Knol, za domácí Josef Rýpar.

Do konce základní části zbývá jen pět kol, v dalším utkání se Česká Lípa představí na domácím hřišti v těžkém utkání proti Kladnu. Zápas se předehrává již v pátek ve sportovní hale od 20 hodin.

Branky: 9. Zbyněk Štamposký, 18. Petr Velech, 27. Josef Rýpar, 33. Josef Rýpar, 53. Josef Rýpar - 6. Radovan Vnuk, 10. Jakub Novák, 16. Tomáš Podrabský, 49. Martin Jeřábek, 50. Jakub Novák, 52. Štěpán Slaný. Rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 2:4; využití: 1:0. Diváků: 156. Zásahy brankářů: Marek Obšivač 15 - Ondřej Knol 21.

2. liga florbalu.