Vinohrady - FBC BRZDY CZ Česká Lípa 12:6 (4:3, 4:2, 4:1)

FBC do nervózního utkání nevkročil správnou nohou a po šesti minutách prohrával o tři branky! Česká Lípa se však dokázala ještě vzpamatovat, nabídnutou přesilovou hru využila rychle a po dorážce Jansy snížila na rozdíl dvou branek.

Za tři minuty však přišel jeden z mnoha rychlých kontrů Vinohrad, na jeho konci Králík uklízel míček do prázdné branky 4:1. Lípa se však zlepšila v koncentraci a zatlačila Vinohrady do defenzivy. Nejprve Tichý skóroval z dálky a po něm Slaný našel z volného úderu ideálně Tregnera, jenž snížil na 4:3.

Druhá třetina volně navázala na konec té první, tlak Lípy znamenal rychlé srovnání, po několika šancích se prosadil dorážkou z brankoviště Jirsa. Lípa nepohrdla ani druhou přesilovou hrou, kterou jim nabídl opět Piňos. Tichý od mantinelu našel mezeru mezi tyčkou a brankářem Václavíkem a zcela otočil nepříznivý stav pro Českou Lípu.

Jenže přišel další a také definitivní výpadek Lípy: po necelé minutě hry srovnal Mareš a pak třemi zásahy Vinohrady odskočily na tříbrankový rozdíl. Na konci třetiny ještě rozpoutal emoce sporný výrok rozhodčích, kteří pustili Lípu do výhody za špatné střídaní domácích, v gólové situaci však výhodu zrušili, to se nelíbilo Slanému, který jim situaci vysvětlil jen za cenu vyloučení.

Do třetí části vstoupila Lípa viditelně a zbytečně frustrovaná, změnu v zápase nepřinesla ani výměna brankářů, kdy Knola vystřídal Ponomarev. Vinohrady diktovaly tempo a jednoduše využívaly mezer v českolipské obraně, a tak nikdo v hale se nemohl divit, že v 50. min. byl stav 11:5! Slabou náplastí byl gól Slaného, ale poslední slovo měly opět Vinohrady, kterým se až na několikátý pokus podařilo při lipské power play dostat míček do branky 12:6.

Česká Lípa prohrála druhé utkání v řadě a nyní vyzve soupeře ze severu Moravy, Paskov Saurians (6. 10. od 19.00).

Sestava a body: Knol (Ponomarev) - Mlejnek, Slaný (1+2), Tichý (2+0), Vnuk, Kotera, Jansa (1+0), Jeřábek, Bezouška, Motejzík (0+1), Merlíček, Novák, Karel, Jirsa (1+0), Vondráček (0+1), Procházka (0+1), Tregner (1+0), Smolnický. Trenér: Jiří Stožický.