Zaplněný zimní stadion v českolipském Sportareálu byl svědkem Severské bitvy v rámci dohrávky 2. kola nejvyšší florbalové soutěže mužů. Poprvé v historii pod dohledem kamer České televize se oba týmy předvedly v tom nejlepším světle. Celou florbalovou šou sledovalo rekordních 1322 diváků!

V normální hrací době byl stav nerozhodný 6:6, a tak o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. To se jako novinka letošního ročníku odehrálo pouze se třemi hráči na obou stranách. Klíčovou trefu obstaral v čase 61:12 hostující Lukáš Veselý po přihrávce od Radka Valeše, a tak si bonusový bod navíc odvezl Liberec.

„Pět minut před koncem zápasu jsme prohrávali o dvě branky, ale i díky skvělým fanouškům jsme dokázali vyrovnat a vynutit si alespoň prodloužení,“ sdělil domácí borec Štěpán Slaný, jenž vstřelil gól na 6:6. „Všichni jsme rádi, že jsme proti favorizovanému Liberci odehráli vyrovnaný zápas, panovala výborná atmosféra a hrálo se až do posledních sekund. Pro mě je tenhle fakt možná důležitější než konečný výsledek,“ přiznal hrající manažer FBC Pullo Trade Česká Lípa.

„Závěr zápasu jsme si měli pohlídat, jenže nás asi až příliš svazovala atmosféra v hledišti. Prostě jsme situaci na konci normální hrací doby nezvládli,“ zamyslel se Lukáš Veselý nad tím, že si Liberec odvezl z České Lípy pouze dva body. „Ale ne, jsme za ně rádi a vážíme si jich hodně.“

Domácí trenérka Lenka Bartošová uvedla: „Nejvíce mě mrzí naše druhá třetina, která se nám opravdu nepovedla. Nemůže se nám stávat, že začneme být pasivní a tím necháme soupeře tvořit. A bohužel opět jsme se nechali pětkrát vyloučit. Naštěstí se nám povedla třetí perioda, a tak jsme získali alespoň zlatý bod.“

„Klíčová byla pro nás druhá třetina a v ní přesilovky. Měli jsme přidat minimálně jeden gól a poslední třetina by byla ve větším klidu. Nakonec jsme o bod přišli v koncovce, kdy domácí vyrovnali. Podobně jako s Tatranem. Přesto z těchto dvou zápasů tři body bereme,“ přiznal reprezentační útočník z FBC Liberec Radek Valeš.

FBC PULLO TRADE Česká Lípa – FBC Liberec 6:7pp (2:2, 0:2, 4:2 – 0:1)Branky: 12. a 59. Slaný, 12. Novák, 41. Mlejnek, 49. Marek (vl.), 55. Břiška – 9. a 28. Kopecký, 13. Baudisch, 30., 52. a 62. Veselý, 51. Valeš. Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. Střely na branku: 20:34. Diváci: 1322.