Prázdniny přinesly pro českolipský florbal řadu změn. Vedle přesunutí hlavního tréninkového zázemí do sportovní haly SOŠ a SOU Uran, kde si klub zřídil i kancelářské sídlo, došlo k podstatnému rozšíření hráčského kádru. Představitelé místního FBC se dohodli se svými novoborskými protějšky na sloučení.

„Několik hráčů ukončilo kariéru a přibližně půlka kluků, co má zájem na sobě pracovat, přešla pod naši hlavičku,“ řekl místopředseda FBC Č. Lípa Štěpán Slaný. Nyní má klub přibližně 170 členů, což ho činí, po fotbalovém Arsenalu, zřejmě druhým největším sportovním klubem okresu. „Na konci roku bychom rádi měli 200 členů,“ dodává Slaný s tím, že budou ještě prováděny nábory žáků.

Hlavním cílem pro nadcházející sezonu je znovu boj o postup do 1. ligy. Na této cestě však bude letos České Lípě chybět kanonýr Petr Procházka, který odešel na zkušenou do extraligové Mladé Boleslavi. „Odchod Petra ale rozhodně neznamená, že se bez něj opět nemůžeme poprat o postup,“ upozorňuje novopečený trenér hned tří klubových týmů - mužského, dorosteneckého a juniorského.

Právě junioři by měli být důležitým doplňkovým elementem ve zkušeném mužském kádru při bojích o postup. „Perspektivní hráči juniorského celku dostanou určitě šanci hrát za áčko,“ zdůrazňuje Slaný. Jejich síla se naplno ukázala na srpnovém Czech Open, kde ani jednou v základní hrací době neprohráli a kromě dvou výher dokázali remizovat s oběma týmy Tatranu, jenž byl spolufavoritem turnaje.

FBC Česká Lípa se navíc může čerstvě chlubit dalším odchovancem, který to dotáhl až do reprezentace. Vedle Štěpána Slaného (repre mužů) a Radka Gwuźdźe (repre dorostu) se nově dostal, tentokráte právě do juniorského výběru, Milan Tichý. Ještě před začátkem sezony se florbalisti zapojí do turnaje Gold cup v Liberci, který je na programu tento víkend. Druhá liga startuje 19. září turnajem v Rokycanech.

Autor: Jindřich Lesage