K tříbodové výhře přispěly i nové posily z Mladé Boleslavi, Jan Baudisch a Daniel Kroupa.

FBC BRZDY CZ Česká Lípa - Spartak Pelhřimov 7:2 (2:0, 3:2, 2:0)

Právě první třetina patřila nováčkovi v českolipském dresu, Daniel Kroupa ve svém úvodním utkání v Lípě zaujal post obránce vedle veterána Motejzíka a ihned z úvodu dokazoval, že to pro vedení FBC nebyl vůbec špatný tah.

V desáté minutě se dostal k odraženému míčku a táhlou střelou poprvé rozvlnil síť za Venkrbcem 1:0. Když se poté neujala akce Tichého, jež skončila na horní tyči, přišla chvíle opět pro Kroupu: Motejzík mu krásně přiťukl do běhu a i na druhou střelu byl Venkrbec krátký 2:0.

Ani ve druhé části Česká Lípa nebyla výrazně lepší, Pelhřimov svojí osobní obranou dělal favoritovi slušné problémy, a když se k tomu přičetly špatně řešené koncovky, otevíral se prostor pro rychlé brejky v podání Spartaku. Mnohé z nich nakonec skončily i v brance Knola, jehož nechala českolipská obrana na holičkách a až třetí dorážka z hole Fučíka skončila za zády bezmocného brankáře 2:1.

FBC se však mohl spolehnout na přesilové hry. S tou první naložilo během pouhé vteřiny, kdy Motejzík z rozehry našel Tichého, který měl dostatek času trefit zcela prázdnou branku 3:1.

Definitivní uklidnění přišlo z hole Slaného, ten trochu ze štěstím dokončil rychlý kontr z pravého křídla a poslal svůj tým do čtyřbrankového vedení.

O pátý zásah se postarala znojemská posila. Podrabský měl na levém křídle dostatek času na seřízení mířidel a na přesnou střelu ke vzdálenější tyčce byl Venkrbec krátký, 5:1. Pěti vteřin před koncem třetiny domácí lovili míček ze své branky. Charouzek s Fučíkem sehráli brejk a do šaten se šlo za stavu 5:2.

FBC BRZDY CZ Česká Lípa - S.K. P.E.M.A. Opava v sobotu 25. října od 19.00

Průběh poslední třetiny byl víceméně očekávaný, Lípa se snažila hrát s míčkem a Pelhřimov praktikoval poměrně náročnou osobní obranu, ta začínala ukazovat trhlinky až v poslední desetiminutovce, kdy domácí neproměnili několik vyložených šancí do prázdné branky. Českolipským nakonec pomohlo vyloučení Charouzka. Tichý nabil Slanému, který si s ničím nelámal hlavu a poslal míček do pravé šibenice 6:2. Kosmetická úprava výsledku přišla z hole Merlíčka, který z úhlu prostřelil Venkrbce 7:2.

Zajímavým testem před těžkým trojbojem bude sobotní večer v českolipské hale, kam přijede nováček z Opavy.

„Absolutně nic o soupeři nevíme, z jeho zápasů nebyla vysílána žádná videa. A vzhledem k tomu, že je to nováček 1. ligy, bude se jednat o zajímavé srovnání a test na další zápasy," tuší českolipský trenér Jiří Stožický, jehož celek má pak před sebou náročný program. Utká se totiž s mužstvy z horních pater tabulky: nejprve je čeká páteční předehrávka v Litvínově, poté se doma představí s pražským Startem a poté zamíří na jih Moravy k favoritovi ze Znojma. „Tyto čtyři zápasy de facto rozhodnou o tom, zda máme právo pomýšlet na ty nejvyšší příčky v základní části," tuší českolipský kouč.

Statistika utkání Česká Lípa - PelhřimovBranky: 11. Daniel Kroupa, 18. Daniel Kroupa, 28. Milan Tichý, 38. Štěpán Slaný, 40. Tomáš Podrabský, 55. Štěpán Slaný, 56. Jan Merlíček - 26. Václav Fučík, 40. Luděk Charouzek. Rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora. Vyloučení: 0:2. Využití: 2:0. Diváků: 220.

1. florbalová liga.