Po nevydařeném domácím mači s Rožnovem pod Radhoštěm v neděli cestoval do pražských Čakovic na půdu mužstva Black Angels s cílem napravit premiérové zaváhání. Nestalo se tak.

BLACK ANGELS - FBC BRZDY CZ Česká Lípa 9:8

Zápas v čakovické hale měl grády, téměř stovka fanoušků viděla zajímavé momenty před oběma brankami a skóre se měnilo neustále: Lípa na začátku I. třetiny vedla 2:0, vzápětí ale prohrávala 2:3, aby do kabin šli domácí s vedením 4:3.

Českolipští po necelých dvou minutách prostřední části otočili ze svého pohledu na 5:4, a to zásluhou Slaného a Tichého, jenže nažhavení Černí andělé stačili do druhé přestávky jít znovu do trháku 6:5.

Nutno podotknout, že ústřední postavou Pražanů v tomto duelu byl gólman Ondřej Matiášek, největší překážka pro Českou Lípu. „Ondra se vrací do formy, proto i další soupeři to budou mít proti nám těžké," těšilo domácího kouče Vojtěcha Pavlíka.

Jeho celek v 50. minutě vedl už 8:5. Poté snížil Slaný, ale vzápětí na druhé straně brankář Knol deváté trefě domácího Krále nezabránil. Do konce utkání chybělo pouhých pět minut a skóre znělo 9:6.

Muži FBC v samém závěru střetnutí zabrali, snížili na rozdíl jediného gólu, ale druhé porážce v této sezoně nezabránili. „Byli jsme laxní ve hře dozadu, což soupeř dokázal potrestat a vyhrál zaslouženě," konstatoval po nedělením duelu kouč poraženého mužstva Jiří Stožický.

Jeho svěřenci si v dalších dnech příliš neodpočinou: už tento pátek hostí v předehrávce Bivoj Litvínov. Následně je čeká dlouhá cesta do Opavy a letošní rok uzavřou domácím duelem proti Znojmu.

Branky: 11. Lukáš Nekola, 12. Pavel Vlasák, 14. Pavel Vlasák, 18. Pavel Vlasák, 35. Lukáš Mátl, 40. Petr Hromádko, 45. Petr Hromádko, 48. Lukáš Nekola, 55. Jaroslav Král - 1. Radovan Vnuk, 6. Jakub Jirsa, 17. Jakub Novák, 31. Štěpán Slaný, 33. Milan Tichý, 51. Štěpán Slaný, 60. Štěpán Motejzík, 60. Milan Tichý; rozhodčí: František Pangerl - Jiří Šedivý; vyloučení: 3:1; využití: 1:2. Diváků: 92. Zásahy brankářů: Ondřej Matiášek 29 - Ondřej Knol 14. Střely: 23:37. Třetiny: 4:3, 2:2, 3:3.