V úvodním kole 1. ligy jedou do Paskova, kde se od 18 hodin střetnou s domácími Saurians.Českolipský kádr doznal během léta několik změn: odešli Ondřej Mach, Lukáš Kotera a Petr Vondráček, naopak po několika letech se vrátil Kamil Gembec.

„A ještě netrpělivě čekáme na vyřízení pracovního povolení ruské reprezentační posily Dmitrije Polyakova," poznamenal manažer klubu Štěpán Slaný s tím, že zmiňovaný Gembec se k mužstvu připojí v průběhu října a u Polyakova bude angažmá v Lípě rozlousknuto zatím v neurčeném termínu.

„Vrásky nám ale nedělají jen tito dva hráči. Kosí nás viróza a různé formy zranění, proto budeme rádi, když na Paskov postavíme dvě formace," netají kouč Jiří Stožický.

Například Jana Hřebřinu zabrzdily pravděpodobně přetržené přední křížové vazy.

„Zatím nevíme, co mu vlastně je. Zranil se v květnu, doktoři si ho neustále přehazují a nikdo z nich dosud neřekl definitivní verdikt. Teď půjde k jinému specialistovi, protože zranit se a nechat se léčit v Lípě s podobným zraněním, to je za trest," vzpomíná si na bolestivé trable a zkušenosti Štěpán Slaný, jenž se zotavuje z operace kolenních křížových vazů.

Kdy se vrátí na palubovku?

„Není to ono… Noha je slabá a potřebuje ještě nějaký ten měsíc více klidu. Musím hrát opatrně, což je v mém případě problém, a postupně dohánět tréninkové manko. Ale asi nikdy jsem netrénoval tak, jako v posledních týdnech. Chci se totiž vrátit na florbalové hřiště ještě silnější, než jsem z něho odkulhal," prohlásil Slaný, jenž bude trenérům Stožickému a Pazderovi k dispozici.

„Rychlost a stabilita pořád není taková, jakou bych potřeboval, přesto věřím, že našemu týmu mám co dát. A když to nepůjde? Tak si prostě sednu na lavici, vždyť nejsem úplně nejmladší. Ale vážně, podruhé bych už tuhle více než půlroční srandu nechtěl zažít…"

První mužský celek FBC má po duelu v Paskově náročný program: v úterý jede do Králova Dvora na zápas play off Poháru ČFBU a hned v sobotu v rámci druhého kola 1. ligy hraje doma proti Pelhřimovu.