Na „domácím“ hřišti v Rumburku měli florbalisté B–týmu mužů České Lípy na pořadu dne dvě důležitá utkání. Střetnout se měli s posledním Chomutovem, který se však nakonec k zápasu nedostavil, a libereckou Pulsklimou, která v tabulce okupovala o stupínek lepší místo než předposlední Česká Lípa.
FBC CL-NET Č. Lípa B – Loko Chomutov 5:0 kont.
Soupeř se k utkání nedostavil a ani neposlal předem omluvu.
FBC CL-NET Č. Lípa B – Pulsklima SK 6:2 (3:1, 2:1, 1:0)
Před zápasem dělil oba týmy tříbodový rozdíl, a aby se mohla Lípa dostat před Pulsklimu, musela ji porazit alespoň čtyřgólovým rozdílem, protože předchozí vzájemná měření skončila remízou a pak soupeřovým vítězstvím 6:3.
Už první střídání prvního českolipského útoku znamenalo gól. Z rohu rychle rozehrál Papež na volného Obsta, ten zamířil a střelou zápěstím vymetl pavučinu v levém horním rohu Havrdovy branky – 1:0. Lípa byla od začátku o něco aktivnější, ale Pulsklima i přesto, že měla pouze dva hráče na střídání, držela krok. Vyrovnání přišlo při přesilovce. Jeden z obránců Pulsklimy našel vzduchem přesnou křižnou přihrávkou útočníka a ten se nemýlil – 1:1. Vedení na stranu Č. Lípy vrátil Mlejnek, jenž využil zaváhání obránců a nekompromisní střelou dal druhý gól – 2:1. Před závěrem třetí třetiny přišla zřejmě nejpohlednější akce celého zápasu. Výborně hrající obránce Binka rozjel útočnou akci posunutím do pravého křídla na Tůnu, který mu „z první“ příhru vrátil na střed hřiště. Odtud Binka přenesl hru na Jedličku, který číhal na levém křídle, ten přihrál před bránu na Obsta, jenž už měl snadnou úlohu – 3:1.
Dvoubrankové vedení je vždycky ošemetné a bohužel už na začátku první třetiny se ztenčilo na jednogólové. Z levé strany překonal brankáře Čermáka jeden z útočníků Pulsklimy střelou na vzdálenější tyč – 3:2. Obrat ve skóre však českolipští florbalisté nechtěli připustit. Nejprve uplatnil důraz v brankovišti Jedlička a zvýšil na 4:2 a od té chvíle soupeř přitvrdil v osobních soubojích, za což pykal vyloučením hned dvakrát po sobě. Hned první přesilovku využil Jedlička. Z levého křídla vypálil projektil, který přesně zaplul do bližšího horního rohu branky – 5:2.
Ve čtvrté minutě třetí třetiny byl vyloučen na pět minut Obst. Disciplinovaná obrana a střelecká nemohoucnost Pulsklimy změnu ve skóre však nedovolily. Navíc po skončení trestu našel milimetrovou přihrávkou obránce Ježek naběhnuvšího Jedličku, který brejk využil – 6:2.
Góly České Lípy: Jedlička 3, Obst 2, Mlejnek.
Sestava: Čermák – Kočan, Binka, Urban, Ježek – Mlejnek, Obst, Papež, Semelka, Jedlička, Tůna, Pekárek, Hurt.

Tabulka

1. TJ Turnov 71:51 36
2. FBC DDM Děčín 80:52 32
3. Panteři Žatec 69:55 24
4. Kadaň B 64:53 24
5. USK Slávie Ústí 63:47 23
6. FBC Č. Lípa B 45:61 19
7. Pulsklima SK 60:66 19
8. Bivoj Litvínov B 78:77 16
9. Loko Chomutov 34:98 3