FBC Česká Lípa – FB Hurrican Karlovy Vary 3:2 (3:1, 0:1, 0:0)

Zabezpečená obrana a rychlé protiútoky, to měly být zbraně, se kterými Českolipští vyrukovali na soupeře. Překvapivě prostupná obrana Varů nechala nejprve dorážet Hanžla, který se při třetím pokusu nemýlil. Chvíli na to se prosadil bomber Michal Obst, jehož střelu si do sítě srazil varský obránce – 2:0. Karlovy Vary jakoby se nemohly ze studené sprchy vzpamatovat a inkasovaly potřetí, když akci Obsta zakončil dorážkou ve 3. min. Martin Jeřábek – 3:0. Obraz hry se od té chvíle změnil. Soupeř začal hrát výrazně agresivněji a v napadání rozehrávky několikrát českolipským obráncům nadělal dost potíží. Jedno zaváhání v obraně dokázali využít a první třetina tak skončila za stavu 3:1.
Agresivnější hra Karlových Varů se ve druhé třetině projevila také na počtu vyloučených. Česká Lípa ale nedokázala nabídnuté šance využít, a to ani v případě přesilové hry pět na tři. Jak se přesilovka využívá, ukázal Hurrican. Dvojice bránících českolipských útočníků se při oslabení dostala příliš daleko od sebe a obránce Karlových Varů měl dost času nasměrovat svoji bombu do odkrytého místa Mestkovy branky – 3:2.
Poslední třetina přinesla úpornou snahu na obou stranách. V případě České Lípy to byla snaha dovést utkání do vítězného konce a pokud možno neinkasovat, Vary se naopak ze všech sil snažily vyrovnat. Každý jejich útok byl hrozbou, zavánějící gólem. Po jednom takovém útoku vyrazil už téměř překonaný Mestek míček padající za jeho záda. Jednou mohl děkovat dobře postavenému břevnu.

FBC Česká Lípa – TJ Sokol Plzeň IV 6:1 (2:0, 3:0, 1:1)

Plzeň už před tímto zápasem porazila odevzdaný Most 7:2 a zajistila si první místo v nadstavbě. Česká Lípa potřebovala body tři, protože Karlovy Vary ve svém druhém zápase porazily Barracudas Slaný a dostaly se na třetí příčku o bod před Českou Lípu.
Česká Lípa se dostala do tempa. Zodpovědně bránila a soupeře prakticky nepouštěla do žádných šancí. Skóre se měnilo až v 10. minutě. Výborně hrající Gembec zužitkoval Jedličkovu příhru – 1:0. Ve 13. vybojoval míč Tůna a posunul do pravého křídla na Hanžla. Přesná střela prosvištěla plzeňskému gólmanovi nad ramenem a vymetla pavučinu – 2:0.
Druhé dějství načal stejný hráč, jenž zakončil první. Hanžl se chopil míčku na půlce a vyslal přízemní střelu na soupeřovu bránu, která brankáři propadla pod nohou do sítě. Plzeň začínala být minutu od minuty aktivnější, nicméně inkasovala další dva góly. Nejprve Mlejnek usměrnil Gembecovu přihrávku a Mazurek využil dalekonosnou střelou přesilovku.
Poslední třetinu začala Plzeň s mírnou převahou. Velice aktivní byl hlavně Nguyen a Mestek si musel zopakovat své číslo „lovení za zády“ ze zápasu proti Varům. Ke slovu se dostala opět střelecká potence Hanžla. Po přihrávce Mazurka zvýšil už na 6:0. Gólový účet uzavřel 57 vteřin před koncem plzeňský Nguyen z evidentně nedovolené pozice vleže. Výhra tak opět vyhoupla Českou Lípu na třetí místo.
Sestava: Mestek – Gembec, Kočan, Pekárek, Mazurek – Mlejnek, Gwuźdź, Procházka, Vaněk, Semelka, Hanžl, Jedlička, Jeřábek, Obst, Tůna. Trenéři: Motejzík, Slaný


Konečná tabulka nadstavby

1. Sokol Plzeň IV - 46:38 - 21
2. Domažlice OR - 37:38 - 18
3. FBC Česká Lípa - 41:34 - 17
4. Hurrican K. Vary - 36:33 - 15
5. Vipers Most - 41:40 - 15
6. Barracudas Slaný - 23:41 - 3