Zápas, ve kterém výrazně přestřílíte soupeře, nejste pod jeho tlakem, a přece prohrajete 2:5. To museli skousnout znojemští florbalisté na své palubovce proti České Lípě. Ta až v pátém kole poprvé bodovala v Tipsport Superlize a Znojmu uzmula všechny tři body.

TJ Znojmo LAUFEN CZ - FBC 4CLEAN Česká Lípa 2:5 (0:3, 0:0, 2:2)

„Vydřené vítězství, které jsme si zasloužili. Už jsme se potřebovali odrazit ode dna. Rozhodla naše obrana. Bylo vidět, že Znojmo neví, co má hrát,“ konstatovala trenérka České Lípy Lenka Bartošová.

Hrdinou zápasu hostující Radek Krajcigr (2+2). O vítězství hostů v podstatě rozhodla první třetina, kterou vyhráli 3:0. „Začali jsme velice dobře, v prvních osmi minutách jsme mohli dát minimálně tři góly. Bohužel naši střelci nedali šance. Nemyslím si, že by nás Lípa ve druhé půlce první třetiny přehrála, ale proměnila šance po našich chybách. Vzhledem k tomu, jak dobře bránila, tak jsme bušili do zavřených dveří,“ zhodnotil znojemský trenér Jan Šťastník.

Bezradnost Znojma

Po bezbrankové druhé dvacetiminutovce zvyšovala Česká Lípa na začátku poslední části už na 4:0. Znojmo dál pokračovalo se svými marnými střeleckými pokusy, až se konečně v 45. minutě dočkalo vytouženého gólu. „Je to hrozná bezradnost, když nemůžete dát gól. Chcete to změnit, a ono to nejde. Nedokázali jsme si s jejich obranou poradit, a když jsme se dostali do šance, tak jsme nebyli schopni dát gól. Když už jsme vystřelili, tak to bylo do bloku, nebo mimo branku, nebo do brankáře,“ popsal obránce Josef Žižka.

Znojemští florbalisté přidali v 57. minutě ještě druhou branku v přesilové hře. Soupeř pak uzavíral skóre do prázdné brány, protože Znojmo vyslalo do pole šest hráčů. „Prohra mě mrzí. Troufnu si tvrdit, že jsme byli opticky lepší, ale moc dobře vím, že na to se ve florbale nehraje. Hraje se na góly, a ty Lípa dala a my se dvěma góly nemůžeme vyhrát utkání. Bylo to hlavně o naší špatné koncovce,“ poznamenal Šťastník.

Českolipští florbalisté byli velmi efektivní ve střelbě. Z čtrnácti střel vytěžili pět branek. Naopak Znojmo mělo téměř dvojnásobný počet brankových pokusů a dalo jen dva góly. „Špatně jsme řešili situace. Trochu tam byla neochota dostávat se do prostoru, kde to bolí, kde to má hráč přes ruku a třeba to i zahrát tak trochu hokejově, nahodit, dorazit a nehrát tolik na krásu,“ viděl znojemský trenér příčiny mizerné koncovky jeho týmu.

Branky: 45. Tomáš Kucharič, 57. Daniel Krejčíř - 10. Petr Novotný, 16. Štěpán Slaný, 18. Radek Krajcigr, 43. Petr Novotný, 60. Radek Krajcigr. Rozhodčí: Gavlas - Mikula. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Diváci: 300. Střely na branku: 27:14.