Výběr vedený temperamentním trenérem Michalem Jedličkou se tradičně netají vyššími ambicemi. Za úspěch určitě považují minimálně účast ve čtvrtfinále, ta jim nicméně v posledních letech pravidelně utíkala ve čtvrtfinálové sérii. Letos ale drží klokani sympatické třetí místo, které by jim v play-off zaručovalo výhodu startu úvodní série play-off na domácím hřišti.

Vzájemné zápasy končily pro Českou Lípu v uplynulých sezonách nelichotivě. Ze sedmi duelů totiž Českolipští proti neoblíbenému soupeři nevyválčili ani bod a inkasovali dohromady 74 branek. Nulu na kontě superligových zápasů už mají z ostatních soupeřů pouze proti Mladé Boleslavi. První letošní duel hraný v hale na Královských Vinohradech opanovali „domácí“ poměrem 15:6.

„Bohužel proti Bohemce se nám moc nedaří. Zatím jsme je neporazili. Naposledy jsme od nich dostali patnáct gólů. Hrajeme doma, musíme se zaměřit na obranu a zkusit překvapit. Už jsme v Lípě ukázali, že dokážeme porazit týmy, jako jsou Střešovice, nebo Sparta. Na druhou stranu zápasu proti Bohemce není klíčový,“ řekl Radek Krajcigr, elitní útočník České Lípy. 

Nicméně aktuálně se Česká Lípa veze na vítězné vlně. Od začátku kalendářního roku 2021 totiž dokázala hned čtyřikrát vyhrát, i když třikrát po prodloužení nebo samostatných nájezdech. V tabulce tak aktuálně opustila pásmo týmů padajících do bojů o záchranu a drží desáté místo. Má však odehráno více duelů než většina nejbližších konkurentů. Dobrou formu potvrdili svěřenci Davida Derky i v posledním zápase proti Black Angels, které po velkém obratu porazili 10:9 po samostatných nájezdech. Na zápas s Bohemians měl v úterý 26. ledna navazovat souboj proti Pardubicím před kamerami ČT Sport, ten se ale kvůli covidové nákaze v týmu Východočechů nakonec neuskuteční.

Nedělní utkání se hraje od 16 hodin a můžete ho sledovat formou textového online přenosu nebo komentovaného video streamu.