Na duel těchto soupeřů vzdálených od sebe jen 45 kilometrů se chystají stovky příznivců obou klubů. Českolipští zažívají nováčkovskou euforii, po sedmi zápasech mají osm bodů a v tabulce jim patří devátá příčka.

Domácí celek z města automobilů, který je jasným favoritem, odehrál v nové sezoně šest zápasů. V prvních pěti bodoval stoprocentně, v pondělní dohrávce doma před televizními kamerami s Tatranem Střešovice padl až v prodloužení (4:5) a patří mu průběžná třetí příčka. Toto utkání sledovalo 630 diváků!
Tým trenérky Lenky Bartošové v minulém kole statečně vzdoroval lídrovi soutěže z Vítkovic, se kterým nakonec prohrál 3:6. “Odehráli jsme výborné utkání směrem dopředu, zde se nemáme za co stydět. Na čem ale musíme do zápasu s Boleslaví opravdu zapracovat, tak jsou naše zbytečné ztráty a hra na balonku,” přiznala Bartošová.

Hrající manažer České Lípy Štěpán Slaný před zápasem v krátkém rozhovoru pro Deník mimo jiné říká: "Utkání s Mladou Boleslaví je pro nás malé derby a tak trochu i florbalový svátek. Nejenže je to nejbližší soupeř, ale především obrovský favorit celé soutěže. Kádr Bolky je přeplněn reprezntanty a legendami českého florbalu, takže pro nás to bude tak trochu boj o čest."

Váš klub s Mladou Boleslaví v minulosti úzce spolupracoval a tato spolupráce nadále pokračuje, že?

Samozřejmě, s Boleslaví máme kamarádské vztahy. Hráči Ekl, Kadlec a Štěrba tam vyrostli a k nám přišli právě z města škodovek, na druhou stranu třeba já, Vnuk a několik dalších kluků dres boleslavského týmu v minulosti oblékalo. Pro mě osobně je Mladá Boleslav srdcová florbalová záležitost, prožil jsem tam nejlepší florbalové roky, mám tam mnoho kamarádů, se kterými jsem stále v kontaktu. I proto nechceme v tomto souboji výrazně propadnout, nýbrž tohoto jasného favorita co nejvíc potrápit.

Nastoupíte proti němu v sobotu večer s kompletním kádrem?

Chybět bue asi pouze Kamil Bříška, otazník ještě visí nad Danem Kněžourem, který ulehl s chřipkou. Máme však celkem široký kádr, což je v této sezoně pro nás výhoda.

V kádru Mladoboleslavských již několik sezon působí českolipský odchovanec Radek Gwuźdź. Nevíte, jestli v sobotu proti vám nastoupí?

Radek se v Bolce postupně přesunuje z hráčské role do funkce kondičního trenéra, tudíž je nepravděpodobné, že by v sobotu do utkání proti nám zasáhl.