V neděli zajíždí na neoblíbené hřiště do Litvínova, kde se od 15.30 hodin střetne s místním Bivojem, který okupuje druhou příčku

.Právě nevytopená hala, zvláštní povrch palubovky a bojovný tým v čele s Danielem Huličem, který byl ve své době jednou z největších hvězd extraligy a své kvality stále potvrzuje v první lize, budou hlavní překážkou pro českolipské hráče. Litvínov nedávno pustil na hostování svého nejlepšího střelce Běhavého, toto oslabení se ale na výsledcích tohoto celku vůbec neprojevilo. V posledním kole si poradil v přestřelce se Znojmem, které udolal 8:6, a v předposledním kole podlehl po nájezdech ostravskému MVIL, nad kterým FBC Česká Lípa slavil výhru 5:3.

Právě výsledky České Lípy s lepšími celky jsou velmi záporné, FBC nedokázal porazit nikoho z favoritů (Kladno, Pardubice, Vinohrady, Znojmo), ale naopak drží stoprocentní úspěšnost s týmy, který by papírově porážet měl.

Českolipský trenér Stožický věří, že konečně prolomí tuto nepříznivou bilanci.

„S mužstvy z horní poloviny tabulky jsme prohrávali především díky špatným vstupům do utkání, jinak jsme s nimi hráli vyrovnanou partii a v další části zápasu jsme byli dokonce lepším týmem. Když se vyvarujeme těchto zbytečných ztrát, tak věřím, že Litvínov i v nepříjemné hale přetlačíme."

Českolipští se po tomto zápase musí smířit s více než dvoutýdenní pauzou „zaviněnou" nominací Slaného a Ponomareva do národních reprezentací České republiky a ruské sborné.

Právě při nominaci dvou hráčů z jednoho týmu má klub možnost požádat o odložení utkání, to FBC využil a nyní jedná s Kladnem a Brnem o náhradních termínech těchto dvou ligových duelů.

Právě s nominací Slaného na MS a také na právě probíhajícím soustředění českého týmu je problém i s nedělním utkáním v Litvínově, které by měl nakonec český reprezentant stihnout. Předtím ho však čeká cesta od rakouských hranic, z Mikulova.

„S odložením dvou utkání nemáme problém, během té doby se budeme věnovat nabírání fyzické kondice, jsme v půlce soutěže a pomalu a jistě se blíží závěr sezony," vidí výhody ve čtrnáctidenní pauze českolipský kormidelník Stožický.