To první je čeká již tuto sobotu v domácí hale, kde od 19 hodin nastoupí proti pražskému celku FBC Start 98. Ano, je to ten soupeř, který v první polovině letošní sezony Českolipské zaskočil a poslal je domů s nečekanou porážkou 3:5.

Mají mu co vracet

„Proto mu teď máme co vracet," prohlásil trenér Jiří Stožický, jenž stejně jako všichni účastníci soutěže vnímá, že letos je první liga neuvěřitelně vyrovnaná. „Musíme už přestat zbytečně ztrácet body a pečlivě se připravovat na play off, kam se protlačí osm nejlepších mužstev základní části."

Také sobotní soupeř České Lípy stále má reálnou šanci se do prolínací části protlačit. Po nedělní výhře 4:2 nad Pelhřimovem je v tabulce devátý a na osmou příčku, kterou momentálně zaujímá Rožnov, ztrácí jediný bod.

Další těžcí soupeři

O to zajímavější zítřejší duel bude. „Rozhodně to není žádný lehký soupeř, čeká nás tuhá defenziva, se kterou si musíme poradit," upozorňuje českolipský kormidelník, avšak hráči a fanoušci pevně věří, že se jim podaří zasadit pražskému Startu účinný „restart".

Pokud jeho družina zápas zvládne, bude se moci v klidu připravovat hned na ten následující, 18. ledna, v němž se střetne s lídrem z Litvínova. A zmiňovaný třetí těžký soupeř je čeká dva týdny poté: prvního února přijede do města od Ploučnice severočeský celek Florbal Ústí nad Labem.

Soupeři Lípy v příštích kolech 11. 1.  Česká Lípa – FBC Start98
18. 1.  Litvínov – Česká Lípa
25. 1.  Pelhřimov – Česká Lípa
1. 2.  Česká Lípa – Florbal Ústí
8. 2.  Kopřivnice – Česká Lípa
15. 2. Česká Lípa – Svitavy
22. 2.  Česká Lípa – Paskov

Program 16. kola (11. ledna): FBC Vikings Kopřivnice - 1. FBK Rožnov pod Radhoštěm, Spartak Pelhřimov - TJ X3M Sokol Královské Vinohrady, FBC BRZDY CZ Česká Lípa - FBC Start98, FbK Svitavy - TJ Znojmo LAUFEN CZ, Paskov Saurians - SK Bivoj Litvínov.

1. liga florbalu.