Loňskému favoritovi celé soutěže se tak stále nedaří odrazit se k lepšímu tabulkovému postavení. Již dnes od 19 hodin může toto nepsané pravidlo potvrdit. Hostí totiž FBC Kanonýři Kladno.

Po prohře v prodloužení na půdě prvního Brna potřebuje FBC Česká Lípa ve vyrovnané soutěži vyhrát, aby si zajistil kontakt s vedoucími celky, na které ztrácí šest bodů. O vyrovnanosti soutěže v letošní sezoně svědčí i fakt, že rozdíl mezi pátou Českou Lípou a desátým Znojmem je jen tříbodový.

Ve sváteční úterý (17. listopad) dokázal FBC na půdě Hattricku Brno vydolovat pouze bod, přičemž ve třetí třetině musel dotahovat tříbrankový náskok domácích. To se mu nakonec podařilo a i obraz v samém závěru nasvědčoval tomu, že bonusový bod by měl přibýt na straně severočeského celku.

V prodloužení však slavilo Brno zásluhou šťastné branky, kterou před gólmanem Chynou tečoval českolipský Vnuk.

„Měli jsme velmi špatný nástup do utkání, dostali jsme osm branek a byli jsme velmi nedůrazní v našem brankovišti. Vrcholem byla hra čtyři na čtyři, ve které jsme inkasovali dva góly. Jediným pozitivem byla poslední třetina, kdy jsme dokázali dotáhnout náskok Hattricku a jasně jsme ho přehrávali," hodnotil utkání Jiří Stožický. Tomu v úterním utkání chyběli díky pracovním povinnostem zkušení hráči Motejzík a Marhan.

Se sobotním soupeřem z Kladna se dá očekávat podobný průběh jako s Brnem. S oběma soupeři totiž Česká Lípa hraje v posledních sezonách velmi vyrovnaně a vždy o těsné výhře rozhoduje jedno či dvoubrankový rozdíl.

Muži českolipské FBC se s Kladnem utkali ve čtvrtém kole, kdy na jejich půdě prohráli 6:4. V tomto utkání se vyznamenal především kladenský Nushart, jenž vstřelil čtyři branky a na další nahrál. Právě na něj si musí Českolipští dát pozor, neboť odchovanec Tatranu Střešovice je nejproduktivnějším hráčem svého týmu. K němu se musí ještě připočítat také extatranský Dušan Přívara a v brance vše jistí největší brankář první ligy Tomáš Cmíral.

„S Kladnem se známe dobře, nemáme se v čem překvapit. S některými hráči, jako je Tomáš Leipner, se potkáváme od založení obou klubů. Na jejich hře je znát tatranský styl, kdy se neženou moc dopředu a v klidu si na soupeře počkají. Nemají problém s tvrdší férovou hrou, což by se mohlo líbit i divákům. Každopádně bylo by fajn, kdybychom jim porážku oplatili," věří ve výhru Štěpán Slaný.

Českolipští florbalisté pokračují v náročném programu i po dnešním zápase. Ve čtvrtek je čeká pohárový duel se superligovou Mladou Boleslaví (od 19.30 hodin v SH Česká Lípa) a poté výjezd do Liberce.