Jak Liberec, tak i Česká Lípa, mají za sebou úspěšný start do vrcholové části českého poháru. Liberec porazil Náchod, Kladno a vyšlápl si i na Střešovice. Českolipští zvládli duel v Ústí nad Labem, pak porazili Hradec Králové a ve třetím utkání také Black Angels.

Právě Česká Lípa hraje svůj první superligový zápas v sobotu, od 17 hodin nastoupí v Ostravě.

„Podle mě jsme měli velice slušnou přípravu. Jsme připraveni lépe, než v před startem minulé sezony. Uvidíme, jak na tom budou soupeři. V Ostravě nebudeme kompletní, ale rádi bychom do soutěže dobře vstoupili. Rádi bychom navázali na pohárový zápas proti Blackům. Ostrava má svou kvalitu, dlouho jsme tam nevyhráli. Ale určitě tam jedeme s tím, abychom se porvali o nějaké body,“ řekl před startem soutěže David Derka, kouč České Lípy.

Lípa vyhrála všechny tři pohárové zápasy. „Určitě by nám tohle mohlo pomoct. Každá výhra je důležitá a počítá se to,“ zdůraznil Derka.

„Celkově se chceme poučit z minulé sezony a odstranit chyby, které jsme dělali. Přišlo několik nových hráčů z Ústí nad Labem. Bylo spousta věcí, na kterých jsme prostě museli zapracovat,“ pokýval hlavou.

Na koho by se měla Česká Lípa spoléhat? Kdo by měl být oporou?

„Mladí kluci mají budoucnost, budou dostávat svojí šanci. Věřím, že své kvality potvrdí Radek Krajcigr. Dále tady máme Kopiče, Slaného, Štěrbu nebo Tichého. Uvidíme, jak to všechno bude vypadat,“ zamyslel se.

V českolipském dresu bude pokračovat i veterán Štěpán Slaný. V jakém módu? „Štěpán už minulou sezonu avizoval, že neví, zda bude hrát. Má už nějaký věk a hlavně hodně aktivit okolo. Domluvili jsme se, že bude mít individuální režim,“ dodal na závěr David Derka.

V neděli jde do akce Liberec, který hraje od 17 hodin na palubovce pražské Sparty.

„Myslím, že jsme dobře připraveni, jak v herní a florbalové části, tak i v neherních věcech,“ řekl jasně Zdeněk Skružný, liberecký kouč.

Jeho svěřenci sehráli i tři přípravné zápasy v rámci turné ve Švédsku.

„Florbalově jsme spokojeni. Liberec nemá moc možností hrát zápasy s týmy mimo republiku, takže jsme za tuhle možnost velmi rádi a užívali jsme si každý moment na hřišti. Velké poděkování patří Petře Havlíkové. Bez její pomoci a organizaci na místě bychom tohle turné neměli. Také jsme zvládli během akce doladit a odpracovat spoustu týmových záležitostí, které jsme chtěli mít hotové do konce srpna a které zdánlivě nesouvisí s děním na hřišti,“ prozradil.

Liberecké cíle jsou jasné. „Hráči si za cíle dali jednoznačně play-off ideálně tak, abychom nemuseli hrát předkolo,“ dodal Skružný.