Pod Ještědem začínal Ponomarev v roce 2009 po mistrovství světa v Praze, kde chytal za Rusko. V Liberci ale nevydržel moc dlouho, přišel o místo brankářské jedničky a v roce 2011 spolu se čtyřmi spoluhráči odešel do Mladé Boleslavi. Ani ve městě automobilů nezůstal delší dobu a po roce zamířil do České Lípy.

U Ploučnice působil do roku 2015, poté spojil své další florbalové kroky s Bohemians. Následně se ale vrátil do Lípy, kde bojoval o pozici brankáře číslo jedna.

Před startem sezony 2020/2021 se ale znovu hlásí v Liberci, kde si bude chtít vybojovat stálé místo v sestavě.

NOVÝ ASISTENT. Ladislav Láska (uprostřed).
FBC Liberec hlásí změnu na pozici asistenta trenéra, Láska střídá Hanžla

V současné době má Liberec v přípravě hned pět gólmanů včetně nové posily ze Švýcarska Daniela Mücka. Spolu s Ponomarevem a Mückem se chystají ještě Jan Král, Tomáš Janota a junior Petr Chlad.

„Jsem moc rád, že se Ivan rozhodl k návratu do svého “rodného“ klubu. V jeho osobě přichází obrovská porce zkušeností z florbalového brankoviště i s vedením mladých hráčů. Moc se těším na spolupráci jak v rámci A-týmu, tak i v jeho roli trenéra brankářů,“ řekl pro klubový web FBC Liberec hlavní trenér Zdeněk Skružný.

Stráž B doma překvapivě padla s nováčkem z Osečné 1:4. Stráž v modrém.
Okresní fotbalový svaz (OFS) informuje o změnách v jednotlivých soutěžích

Vzájemné zápasy České Lípy a Liberce tak dostanou ještě větší náboj, protože pokud Ponomarev nastoupí v brance proti svým bývalým spoluhráčům, mají se fanoušci obou týmů rozhodně na co těšit.