Oba celky se nemohly spolehnout na nejsilnější sestavy. Lounští měli k dispozici pouze tři spojky, navíc na tomto postu i jednoho dorostence. Ani Česká Lípa vinou zranění nedisponovala nejsilnějším kádrem. Hosté z Loun ale i tak chtěli odčinit podzimní zápas, kdy s Lípou doma vyhráli o jednu branku. To se jim i nakonec povedlo. Trenér hostů Vlastimil Kuliš měl i tak vrásky na čele.

„Od začátku utkání dostal šanci v brance Michal Pavlas, který doposud odchytal minimum času v soutěži a vedl si na výbornou, kdy měl 33 procent úspěšnost zákroků,“ vyzdvihl Kuliš. A vrátil se k zápasu: „Celý zápas náš tým diktoval tempo a udržoval si vedení a nedal šanci domácím na zdramatizování zápasu. Co nás musí mrzet a je na zamyšlenou, tak to je neproměňování stoprocentních gólových šancí včetně tři neproměněných sedmiček. Také obrana nebyla tak kvalitní, kdy dovolila soupeři skórovat ve 32 případech,“ dodal lounský trenér, který je v tabulce se svým celkem na šestém místě.

„Bohužel po několikáté jsme museli lepit sestavu vinou zranění. To se nám projevilo především v obranné fázi. Louny, dlouhodobý účastník druhé ligy, projevil zkušenost na balonu a dokázal diktovat tempo. Upřímně zaslouženě vyhrálo lepší mužstvo. Já musím svým hráčům poděkovat za bojovnost až do konce. Nyní se pokusíme připravit na příštího soupeře, kdy jedeme na palubovku posledního Mělníka,“ řekl českolipský kouč Jindřich Kulhavý.

Lokomotiva Česká Lípa - Lokomotiva Louny 32:39 

Čes. Lípa: Drobný, Duben, Resl, Janeček, Skřápek, Knap, Tlustý, V. Talman, Kulhavý, Líbal, Vodrážka, J. Talman, Husár, Živnůstka, Rybář. 

Tabulka: 1. Dukla Praha 28, 2. Liberec Handball 24, 3. Lovosice B 19, 4. Baník Most 18, 5. Jablonec n. N. 17, 6. Louny 11, 7. Vršovice B 9, 8. Chemička Ústí n. L. 7, 9. Lokomotiva Česká Lípa 4, 10. Házená Mělník 1.