Kdo viděl utkání Démonů s rezervou Alfy Liberec, rozhodně se nenudil. Hra nahoru dolu, sedmnáct gólů, tři červené karty, trestné kopy a skvělá atmosféra.

To je jen stručný výčet futsalových lákadel nedělního podvečera v novoborské sportovní hale. Bez zajímavosti není ani fakt, že lídr soutěže z Liberce nastoupil do utkání pouze s pěti hráči do pole, z nichž si jeden navlékl brankářské rukavice. I tak byla ale Alfa silným týmem. „Soupeř hrál moc dobře, je na něm vidět zkušenost,“ uznal po utkání trenér Démonů Miroslav Štainer.

Démoni Č. Lípa – Alfa B 10:7 (4:3)

Po úvodním zastřelování Démonů se pytel s brankami roztrhl v 6. minutě. Martin Šverma se obtočil kolem obrany hostů a přesnou střelou k bližší tyči poprvé rozjásal povzbuzující dav fanoušků. Alfa se snažila kontrovat technickými finesami v zakončení. Ale dlouho bezvýsledně. Vyrovnání přinesla až 14. minuta v podobě bomby do šibenice z kopačky Pavla Vrabce.

A od té chvíle začal stíhací závod, ve kterém se brankami na obou stranách soupeři přetahovali o vedení prakticky až do samotného závěru utkání. Na hřišti byl vidět pěkný a rychlý futsal. Tečku za výčtem první půle udělal v 17. minutě svým prvním gólem Lukáš Nevrlý.

Do druhého poločasu Alfa nečekaně posílila. Z nedaleké umělé trávy jí totiž přispěchali na pomoc brankář Michal Dvořák společně s Karlem Vrabcem, kteří právě dobojovali vítěznou bitvu za českolipský Arsenal v utkání proti Turnovu. Druhý jmenovaný však na place příliš dlouho nepobyl. Ve 35. minutě se stal totiž druhým vyloučeným z řady hostů. Společně s ním uviděli červenou kartu ještě Ondřej Novotný a Kamil Krejčík.

„Rozhodčí vyloženě čekali, až nám dají červenou. Mohl to být tak pěkný zápas…“ neskrýval rozčarování vedoucí mužstva Ondřej Krejčík. Vadilo mu především třetí vyloučení. „Pokud to budou pískat tyhle rozhodčí, tak tu soutěž hrát nebudeme,“ zněl osudný výrok vyloučeného Kamila Krejčíka.

Démoni ale také nebyli rozhodčími Popprem a Germanem mladším nikterak šetřeni. Červenou sice neobdrželi, zato byli už od 35. minuty ohroženi pátým faulem. Marek Michálek v bráně Démonů musel nakonec čelit 3 trestným kopům. Ani jeden ovšem v síti neskončil.

„To bylo velké štěstí, že jsme z trestných kopů ani jednou neinkasovali,“ oddychl si po utkání trenér Štainer. Jeho svěřenci totiž ještě v té době neměli vyhráno. Ač početně značně silnější, jali se spíše bránit. „Pokyn v té chvíli zněl: hrát ze zabezpečené obrany a odkopávat dlouhé míče do rychlých protiútoků. To se dnes klukům moc nedařilo,“ uznal Miroslav Štajner nepříliš povedené bránění výsledku.

Zlom ve prospěch domácích přišel až po druhé červené kartě a po gólu Nevrlého na 8:6. Do té doby se oba soupeři tahali o výsledek. Alfa poté sice ještě stihla snížit na rozdíl jediné branky, ale po třetí červené definitivně kapitulovala.

„Soupeři jsme chtěli ukázat, že i v Lípě se hraje dobrý futsal. Poslali jsme signál do Liberce, že tu nejsme žádní nazdárkové. Bylo to pro nás důležité utkání. Klukům děkuju, že to zvládli,“ řekl na závěr kouč Démonů Štainer.

Branky: Šverma, Nevrlý 3, Treutner 2, Zdich 3, Dutka – Vrabec P., Vrabec K., Chlomek, Krejčík 4. Rozhodčí: Poppr – German.
Sestava Démonů: Michálek – Zdich, Nevrlý, Dutka, Treutner, Rameš, Šverma, Jandík, Dušánek (připraven na střídání: Vaněk).
Sestava Alfy B: Novotný (Dvořák) – Krejčík, Vrabec P., Chlomek, Vrabec K., Rác. ČK: 0-3. ŽK: 2-5. Diváků: 70.

Další zástupce českolipského okresu v Libereckém krajském přeboru, celek FC Mapa B, zvítězil v domácím prostředí nad Yorkem Liberec vysoko 14:4 (6:3).

Tabulka

1. ALFA B 147: 79 48
2. F.A.Zole 98: 57 37
3. Démoni 93: 68 35
4. Slavia B 142: 92 34
5. Alex 107: 67 34
6. Nerrox 103: 75 33
7. Greens 88:109 21
8. Mapa B 116:127 18
9. Legnex 114:165 15
10. Dalmach B 75:101 14
11. RKC 79:115 11
12. Prašivky 76:126 11
13. York 83:140 9