Byli zklamaní, ale porážku přijali s pokorou. Takto se tvářili futsalisté českolipského Continentalu po sobotní prohře 3:7 od Alfy Liberec.
„Musím sportovně přiznat, že Alfa byla lepší. Přehrála nás ve všech činnostech,“ konstatoval poněkud smutně domácí trenér Miroslav Štainer, který však druhou porážku svého týmu v krajském přeboru Liberecka nesl statečně. „Kluci tento zápas nezvládli, i když vím, že někteří z nich měli v nohách zápasy z velkého fotbalu.“
To je pravda.
Například Martin Šverma, kmenový hráč Doks, měl za sebou dopolední turnajové utkání proti dorostencům Varnsdorfu a dal dva góly. Ale i další, jako Václav Zdich (St. Splavy), Kamil Kaňkovský (Stráž), Miroslav Horáček či gólman Lukáš Řezáč (oba FK Č. Lípa) se v zimní přípravě na jarní sezonu poctivě věnují „normálnímu“ fotbalu.
Únava?
„Určitě. Kluci toho mají hodně naběháno, a to se na únavě časem projeví. Proto jim v tomto směru nelze nic vyčítat,“ přitakává trenér.
Liberecká Alfa se dvě kola před koncem základní části dotáhla ke Continentalu na jediný bod a potvrdila, že vážně pomýšlí na postup do divize.
Českolipští v příštím kole nastoupí na palubovce RKC Liberec a týden nato hostí RSCM Č. Dub. Po těchto zápasech budou známé dvojice pro závěrečné play off.
„My postupové ambice kvůli financím nemáme, ale chceme si splnit svůj cíl – vyhrát základní část soutěže.“
Miroslav Štainer ale dobře ví, že oba zbývající duely budou hodně těžké. Kvůli červené kartě totiž nesmí v příštím kole hrát Zdich a Chadima, Zoubek, Antoš i Rameš odjeli z různých, vesměs pracovních důvodů do zahraničí.
„Tak se asi do sestavy dopíšu i já,“ usmívá se a krčí rameny kouč M. Štainer.


Sestava a branky českolipského Continentalu: Řezáč (1) – Treutner, Bušta, Kaňkovský, Zdich (1), Chadima (1), Šverma, Horáček, Rameš.