V 10. kole Chance futsal ligy se českolipští Démoni střetli s pražskou Spartou, která do ochozů sportovní haly přilákala třístovku diváků. Pražané měli v prvním poločase územní převahu, ale do kabin si odnesli pouze jednobrankový náskok. Druhá půle byla vyrovnanější, domácí byli v některých pasážích hry aktivnější, ale vyrovnat nedokázali a Spartě podlehli 2:4.

V sestavě České Lípy opět chyběl vykartovaný Karel Kaňkovský, naopak na soupisce se objevily dvě nové tváře, Jiří Musil a Břetislav Tvrzník. V dresu Sparty se představil Matouš Kubelka, jenž ještě v loňské sezoně hájil barvy České Lípy, které pomohl ke konečnému druhému místu ve druhé lize a potažmo k postupu do Chance futsal ligy.

FC Démoni Česká Lípa - AC Sparta Praha 2:4 (1:2)

Zápas měl od začátku vysoké tempo, ve třetí minutě mířil Jošt vedle, ale v šesté se už hosté radovali. Rott našel ideálně stojícího Michala Holečka, který přesnou střelou překonal Michálka. Ferda mravenec, práce všeho druhu. Tímto heslem se zřejmě řídil Jan Zemánek, který si vzal míč do parády na své obranné polovině, prošel až do týlu nepřítele, ale radost z gólu mu překazil pohotový brankář Vozár.

Bývalý českolipský hráč Matouš Kubelka se následně podílel na druhém gólu Sparty, místo individuálního zakončení zvolil přihrávku na Zdeňka Slámu, který se zbavil svého strážce a zvýšil na 2:0. Kontaktní gól měl v 17. minutě na kopačce Švec, jenž přečetl úmysl sparťanů a pelášil sám na Vozára. Hostující brankář mu však zmenšil střelecký úhel a střelu vyrazil. V samém závěru první půle se už hostitelé dočkali. Bejda sice trefil jen tyč, ale odražený balon vrátil na místo určení Jan Havlásek.

Lakatoš v souboji s hostujícím gólmanem Vozárem.Do druhého dějství vstoupili Démoni aktivně, pohlednou kombinaci trojice Bejda, Švec, Havlásek zakončil posledně jmenovaný, ale Vozár byl tentokrát na místě. Vzápětí se mohli sparťané radovat potřetí, jenomže Sop orazítkoval obě tyče Michálkovy klece, a tak si na své přišli alespoň milovníci kulečníku.

Svěřenci trenéra Davida Friče se ale přeci jen prosadili, Sopovu ránu ještě Michálek zneškodnil, ale na dorážku Davida Jošta už zareagovat nestihl. Českolipský gólman musel ukázat své umění také o několik vteřin později a poté, co si poradil s Holečkovým pokusem, sepsul své spoluhráče za příliš pasivní hru. Ve 33. minutě se domácí opět dostali na dostřel, Kýček od autové čáry předložil míč před branku Stanislavu Bejdovi, který vykřesal pro Českou Lípu naději.

Ta definitivně zhasla ve 37. minutě, kdy Miroslav Rott zužitkoval Holečkovu přihrávku a uzavřel na konečných 4:2 pro Spartu.

Vzhledem k tomu, že Kladno doma prohrálo s Chrudimí 0:6, zůstávají Démoni v tabulce předposlední.

„Udělali jsme nějaké chyby, ale tři body pro nás na palubovce ležely. Bohužel jsme utkání nezvládli a prohráli kvůli individuálním chybám. Tým ale makal, a proto si myslím, že si zaslouží superlativa. Kluci bojovali, makali srdcem a bylo to znát, jen nám chybělo štěstíčko. Při power-play jsme měli dvě tutové šance, které jsme neproměnili," zhodnotil duel se Spartou trenér České Lípy Karel Kruliš, který dále pokračoval.

„Zápas se vyvíjel tak, jak se vyvíjel. Sparta měla sílu, takže nás tlačila. V prvním poločase byla víc na balónu, a tím pádem aktivnější, zatímco my se jen bránili. Nicméně i tak se nám povedlo snížit na 2:1 a pro druhou půli jsme zůstali ve hře. Opět jsme si ale nechali dát hloupý gól na 3:1 a pak už to šlo těžko. Sice jsme ještě jednou korigovali na 3:2 a byli poté víc na balónu, ovšem Sparta je vyspělejší, a proto si vedení udržela až do konce."

V dresu Sparty nastoupil bývalý hráč České Lípy Matouš Kubelka. Proběhlo před zápasem nějaké hecování? „Maty je hráč, který nechtěl hrát tady, ale v Praze, což chápu, protože je tam na škole. Táhlo ho to do velkoměsta. My jsme se ale nehecovali, všechno proběhlo v klidu."

V příštím kole čeká na Démony nejtěžší soupeř, ERA-PACK Chrudim.

„V tomto utkání musíme dobře bránit, zalézt a být trpěliví. Nemůžeme se s nimi pouštět do žádného velkého boje a budeme se snažit, abychom neutržili dvouciferný debakl," uzavřel českolipský kouč Karel Kruliš.

Branky (asistence): 20. Havlásek (Bejda), 33. Bejda (Kýček) - 6. Holeček (Rott), 13. Sláma (Kubelka), 27. Jošt (Sop), 37. Rott (Holeček). Rozhodčí: Velebil, Rybka. ŽK: Demke (Česká Lípa). Diváci: 310.
Česká Lípa: Michálek (Chládek) - Betyár, Musil, Bažant, Kýček, Lakatoš, Bejda, Švec, Trvzník, Demke, Hodač, Havlásek, Zemánek. Trenér: Karel Kruliš.
Sparta: Vozár - Holeček, Sop, Doša, Vodecký, Jošt, Vobořil, Havrda, Sláma, Kubelka, Rott. Trenér: David Frič.

Další výsledky CHANCE futsal ligy:

Helas Brno - Slavia Praha1:4 (0:1)
SK Indoss Plzeň - Rádio Krokodýl Brno 3:2 (0:0)
Nejzbach Vyské Mýto - Tango Brno 8:3 (3:1)
FK Kladno - ERA-PACK Chrudim 0:6 (0:4)
Benago Zruč nad Sázavou - Hradec Králové 6:2 (2:1)

CHANCE futsal liga.

Michal Šandor