Před pátečním zápasem 2. ligy futsalu málokdo věřil tomu, že by mohl vedoucí celek tabulky, Slavie TU Liberec, ztratit na domácí palubovce s českolipskými Démony všechny body. Ale skutečně se tak stalo!

Českolipští totiž pokořili nyní již bývalého lídra tabulky 6:5, a díky tomu cena jejich postupových akcií opět stoupla.

Ztratili s Lípou už pět bodů

„Ztratili jsme s Českou Lípou v tomto ročníku již pět bodů. Ale víc mě mrzí první zápas v Lípě než tento, protože musím přiznat, soupeř byl nyní o ten jeden gól prostě lepší," potvrdil liberecký trenér Lukáš Dubový.

Domácí vstoupili do zápasu bez agresivity a během pěti minut je dvakrát potrestal zkušený Stanislav Bejda 0:2. Liberec pak zvýšil obrátky, jenže gólman Michálek prokázal kvality, proto mu dokázal vstřelit pouze dva góly a srovnat na 2:2, když druhou branku dal Krasnický v poslední minutě I. poločasu po chybné rozehrávce Kaňkovského 2:2.

Démoni věřili, že zápas zvládnou

„V šatně jsme měli trochu víc dusno než obvykle, ale z kluků bylo vidět velké odhodlání, že na Slavii máme a jsme lepší. S tím jsme také šli na palubovku do druhé půle a věřili, že tenhle zápas zvládneme," sdělil Deníku Karel Kruliš, kouč vítězného mužstva.

Nečekaná prohra doma stála libereckou Slavii první místo.Také ve druhé půli měl Liberec šance (Bernát šel sám na branku), ovšem byli to Českolipští, kteří dávali další góly a vytvořili si náskok. Slavia jen dotahovala. Za stavu 4:6, tři a půl minuty před koncem, šli domácí do power play.

Jenže jejich snížení přišlo jen jednou až třicet vteřin před koncem a tak na další zkrátka nezbyl čas. „Věřili jsme si na výhru, ale soupeř hrál kvalitně zezadu a dokázal být efektivnější ve svých šancích," dodal Dubový.

„Musím své mužstvo pochválit za výbornou týmovou hru a bojovný přístup všech hráčů. Nikdo z nich vyloženě nevyčníval, snad jen Jirka Beránek, jenž zahrál perfektní zápas. Ale opravdu tentokrát celý tým předvedl zodpovědný výkon a díky tomu jsme si zaslouženě odvezli tři body," netajil spokojenost kouč Kruliš, jehož svěřenci v příštím kole hostí Arsenal Benešov.

Velké překvapení tohoto kola se zrodilo v Písku, kde favorizovaný Olympik Mělník prohrál o šest gólů (6:12), a proto na první příčku vystoupalo Ústí n. L., které zdolalo domácí Litoměřice v poměru 6:3. Čelo druholigové tabulky je tak nadále neuvěřitelně vyrovnané, vždyť rozdíl mezi prvním a pátým mužstvem jsou pouhé tři body! Do konce sezony zbývá sedm kol.

Slavia TU Liberec - Démoni Česká Lípa 5:6 (2:2)

Branky a asistence: 14. Žoček, 20. Krasnický, 31. Krasnický (Bernát), 33. Bernát (Krejčík), 39. Krejčík (Krasnický) - 2. Benda (Švec), 5. Bejda, 26. Šindelář (Soukup), 30. Švec (Šindelář), 32. Demke (Paleček), 36. Soukup.

Slavia TU Liberec: Makoviny - Bláha, Kraus, Žoček, Suchomel, Krasnický, Pratil, Bernát, Krejčík, Vykoukal.

FC Démoni Česká Lípa: Michálek - Bejda, Kaňkovský, Šindelář, Kulha, Beránek, Švec, Soukup, Demke, Paleček.

Dalmach Turnov - F.A.Zole Česká Lípa 4:7

Na sedmou pozici v tabulce 2. ligy (skupina západ) klesl futsalový celek F.A. Zole Česká Lípa po nedělním prohraném utkání s domácím Turnovem v poměru 4:7. Na šestou příčku před českolipský celek poskočil právě turnovský Dalmach, který prodloužil vítěznou sérii na šest zápasů.

V dalším kole hrají „Fazole" s libereckou Slavií TU, kterou přivítají v pátek 7. února od 20.30 hodin ve víceúčelové hale.

2. liga futsalu.