Během sedmi minut otočili skóre z 1:3 na 4:3. Ve druhé a třetí periodě při třech přesilových hrách mohli svůj náskok navýšit, jenže místo toho pálili jen do brankové konstrukce domácího Havířova. A ten pak jejich jalovou produktivitu potrestal třemi góly.

Florbalistům FBC Česká Lípa se sobotní „výlet" na Moravu v rámci 16. kola první ligy nepovedl. S oslabenou sestavou prohráli těsně 5:6, ale v tabulce zůstávají šestí.

Florbal PEGRES Havířov - FBC PULLO TRADE Česká Lípa 6:5 ( 3:4, 2:0, 1:1)

„Do Havířova s námi neodjelo šest hráčů základního kádru, a proto dostali příležitost naši mladíci. I přesto jsme měli řadu šancí na to, abychom domácí celek porazili. Škoda těch nastřelených tyček," řekl včera Deníku hrající manažer klubu FBC Česká Lípa Štěpán Slaný, nejproduktivnější hráč zmiňovaného utkání (1 gól + 3 nahrávky).

„Nepovedl se nám vstup do zápasu, kdy jsme inkasovali dva góly. Pak jsme se uklidnili a třetinu vyhráli. Podlehli jsme hlavně kvůli naší nepovedené druhé části. V té třetí jsme měli převahu, ale proměnili jsme jen jednu šanci," prohlásila českolipská trenérka Lenka Bartošová.

Havířovský kouč Filip Kubíček kvalitu soupeře uznal. „My můžeme být jen rádi, že Lípa nevyužila a neproměnila přesilové hry. V závěru utkání při nás stálo opravdu velké štěstí."

Českolipští se pokusí šestou prohru v sezoně napravit již zítra, tedy v úterý 13. prosince, kdy od 20 hodin přivítají FB Hurrican Karlovy Vary.

Západočeské mužstvo momentálně zaujímá se šestnácti body 11. příčku.

V rámci duelu představí klub FBC Česká Lípa některé novinky.

Grafická změna se postupně dotkne všech součástí českolipského oddílu. Do tak zvaného nového kabátu se převléknou všichni členové a fanoušci FBC Česká Lípa. Jako první přijdou na řadu sportovní dresy, ze kterých postupně začnou vycházet další konfekční doplňky (trička, mikiny, sportovní soupravy).

„Věříme, že nový klubový design půjde ruku v ruce s dalším zkvalitňováním podmínek v našem oddíle a že se společně v roce 2017 vrhneme do cílové rovinky, na které budeme dohánět slavnější a o něco úspěšnější kluby, abychom mohli společně na konci sezony 2017/ 2018 oslavit dvacetileté výročí florbalu v České Lípě a naplnit náš slogan Florbalové srdce Severu," doplnil manažer Slaný, který upozornil: „To však nebude všechno! Jelikož se celou sezonu honíme za výhrami, body, góly, tak v úterý přijde na řadu i jiné věci, jež jsou v našich životech mnohem potřebnější."

Českolipský florbalový klub jako každý rok totiž uspořádá sbírkovou akci Večer plný dárků.

„Ten nám má nejen připomenout, že jsou mezi námi tací, kteří neměli v životě tolik štěstí a jejich život je ovlivněn ne zcela radostnými událostmi. Letos jsme se rozhodli v této charitativní akci podpořit tradičního partnera Farní charitu a Azylový dům Jonáš."

Zítřejší sbírka bude jako vždy zaměřená dvěma směry, a to na materiální a finanční.

Branky: 4. David Beneš, 10. Tomáš Kozlík, 12. Vojtěch Mžyk, 24. Kamil Peřka, 39. Vojtěch Mžyk, 59. Marián Kloza - 12. Jaromír Ekl, 14. Štěpán Slaný, 18. Jaromír Ekl, 20. Lukáš Mlejnek, 60. Jaromír Ekl. Rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil. Vyloučení: 3:1; využití: 1:0. Diváků: 105. Zásahy brankářů: Jan Piško 4, Pavel Kotula 14 - Ivan Ponomarev 20.

Zbývající výsledky 16. kolo 1. florbalové ligy:

FBK Rožnov pod Radhoštěm - Florbal Ústí 7:2

SK Bivoj Litvínov - BLACK ANGELS 5:9

FBC Start98 - Sokol Královské Vinohrady 9:4

FB Hurrican Karlovy Vary - 1. MVIL Ostrava WOOW 6:7 po nájezdech

FBŠ Hummel Hattrick Brno - TJ Znojmo LAUFEN CZ 2:4