Jedenácté kolo Inter REG ligy házenkářů svedlo proti sobě dva týmy potýkající se s velkou marodkou hráčů. Do České Lípy zavítala rezerva Jablonce.Když se tito dva soupeři setkali naposledy, odehrávalo se na hřišti drama, které skončilo rozdílem jediné branky.

Ten, kdo očekával stejně napínavý průběh, musel být hodně zklamaný. Domácí Lokomotiva od začátku diktovala tempo zápasu a soupeře nepustila k ničemu. Už v 10. minutě Lípa vedla neuvěřitelným rozdílem 7:0.

„Soupeř si nevěděl rady s naší obranou, a když už se mu povedlo akci zakončit, narazil na skvěle chytajícího Míšu Jahodu. Ten dováděl svými zákroky soupeře k šílenství," usmíval se prezident domácího klubu Patrik Pavlíček.

Lokomotiva Česká Lípa - ElektroPraga Jablonec B 25:14 (16:5)

Lípa stále pokračovala v nasazeném tempu a přidávala góly jak na běžícím pásu.

Svoboda s Albanim (Jablonec - v modrém) se snaží zabránit Drobnému ve střelbě.Jablonci se podařilo skórovat až v 15. minutě, ale nebylo mu to nic platné, protože v té době Lokomotiva vedla už 11:1! První půle skončila 16:5 a o vítězi bylo takřka rozhodnuto.

Druhý poločas začal lépe Jablonec a na domácím mužstvu bylo znát, že již povolila. Díky tomu se dařilo Jablonci kosmeticky upravovat skóre. V 5.minutě bylo skóre 18:8 a Lípa si stále držela desetibrankový náskok. Od 10. minuty Lípa zlepšila své útoky a navýšila skóre na 21:9.

V tu chvíli už bylo jasné, že body zůstanou doma. Od této chvíle se utkání začalo dohrávat v klidném tempu a skončilo konečným skórem 25:14. „Jedinou skvrnou na krásném výsledku bylo zranění Líbala, jenž má zlomený kloub v palci levé ruky," konstatoval trenérJosef Duben.

Další utkání odehraje Česká Lípa v sobotu 18. května od 10:30 hodin na domácím antukovém hřišti vedle autobusového nádraží v areálu Lokomotivy. Soupeřem jim bude Hradec Králové.

Sestava a góly České Lípy: Jahoda, Kábele - Líbal (3), Hejl (3), Drobný J., Pavlíček (9), Drobný M. (2), Zelený, Pospíšil (7), Nemec (1) Trenér: Duben Josef.

Milan Drobný překonává hostujícího gólmana Kalcojanise.

Domácí Hejl se snaží prostřelit bloky Patočky a Svobody.

Němec (Loko) střílí přes bloky Patočky a Svobody.

Zdeněk Líbal