Jak byste zhodnotil loňskou sezonu z hlediska dosažených výsledků a předvedených výkonů?

Bohužel loňskou sezonu musím hodnotit z hlediska konečné tabulky Severočeské ligy jako jednu z horších v posledních letech. Naše družstvo z celkového počtu dvanácti zápasů pohrálo rovnou polovinu a skončilo až na 4. místě. To, že jsme nestačili na Liberec a Lovosice na jejich hřištích, se dalo očekávat, ale bohužel jsme katastrofálně končily podzimní část, kdy jsme podlehli Varnsdorfu, který neměl jediné vítězství, a tak jak jsme končili podzimní část, tak úplně stejně jsme zahájili část jarní, kdy jsme po nevýrazném výkonu podlehli Ústí nad Labem. Kladně bych pak hodnotil naše vystupování na veteránském turnaji v Praze a reprezentaci naší házené v Německé Mittweidě.

Když hovoříte o turnaji v Německé Mittweidě, kolikátý ročník tohoto mezinárodního turnaje se uskutečnil? Řeknete nám něco k tomuto turnaji?

Mittweida je přátelským města České Lípy. V letošním roce se uskutečnil již 28. ročník tohoto mezinárodního turnaje. V letošním roce se nám opět podařilo postoupit do finále, když jsem v semifinále porazili po velmi dramatickém průběhu A-tým domácí Mittweidy. Ve finálovém zápase, který doprovázel vytrvalý déšť, jsme už nestačili na HVK Kamenz a prohráli 4:9. Jsem rád, že se nám daří úspěšně reprezentovat na tomto turnaji, je však otázkou, jak dlouho ještě vydržíme.

Vrátíme-li se zpět na domácí palubovky, co čeká házenkáře v nové sezoně?

No, my i pro příští rok zůstáváme na antukovém hřišti Lokomotivy. Do nové sportovní haly se na domácí zápasy nechystáme, náš tým je venkovní mančaft, na halu prostě v našem věku mladším týmům nemáme jak konkurovat, takže si zahrajeme zase na antuce. V příští sezoně přivítáme nová družstva, a to z důvodu restrukturalizace soutěže. Tuto změnu vítáme, protože si po x letech zahrajeme opět s jinými družstvy a zavítáme zase do jiných měst. V příštím roce budeme hrát Inter-regionální ligu, kde budou hrát mužstva Železného Brodu, Hradce Králové, Turnova, Jablonce B, Náchodu B, Jičína C a Liberce. Věříme, že i v této soutěži budeme hrát důstojnou roli a předvedeme i pěkné zápasy"

Když to tak poslouchám, nastoupí Lokomotiva proti rezervním týmům interligových týmů. Jak se na toto bude připravovat?

První trénink plánujeme na 10. srpna, před zahájením sezony jedeme na přátelský turnaj veteránů do Libčic a pak nastoupíme rovnou do soutěže. Tým hraje spolu fakticky 10 let, máme 3 mladé hráče, které zapracováváme už od loňského roku do týmu a věříme, že budou pravidelně nastupovat a dále na sobě pracovat.

Co očekáváte od nadcházejících ročníku?

Žáci v průběhu podzimu sehrají šest mistrovských turnajů. Věříme, že tímto nejen udržíme tyto mladé hráče, ale i v této nelehké době pro sport, přilákáme i nové nadšence. Žáky vede dlouholetý hráč a funkcionář Josef Duben, kterému musím poděkovat, že se věnuje těmto házenkářským začátečníkům a vede je ke kolektivnímu pojetí a pohybovým aktivitám. Mým přáním je získat nové házenkáře a udržet chod tohoto oddílu i do dalších let.

Autor: Tomáš Hejl