Minulý týden ve čtvrtek vyrazil do boulí v single moguls, kde si dojel pro 7. místo. O den později v dual moguls (paralelní jízda – pozn. red.) polepšil o jednu příčku a dojel pro 6. místo.

Jaké máte pocity z mezinárodní vysokoškolské sportovní události?
Měl jsem možnost se tu poprat se světovou elitou v tomto sportu, protože v těchto zemích je to populární sport a mají boulaře v první desítce na Světovém poháru. Trať byla jedna z těch těžších, co jsem ve své kariéře jel, ale popral jsem se s tím statečně až na pár pádů naštěstí jen při tréninku.

Jak jste se vlastně k závodění této disciplíny dostal?
Když mi byli 3 roky, tak jsem se učil lyžovat. Táta hledal, kam by mě a sestru přihlásil. V té době u nás začalo akrobatické lyžování, tak to bylo zajímavé.

Pro středozemce bez velehor je těžké trénovat, jak to děláte vy?
Musím vždy na podzim na ledovce, kde se snažím trávit hodně času, ale financí není mnoho, a tak jsem rád, když u nás napadne sníh a na Tanvaldském Špičáku se mi snaží vytvořit skvělé podmínky na trénink.

Byl jste vidět na Špičáku. Která střediska rád navštěvujete a proč?
Ano, Tanvaldský Špičák je moje domovské středisko. Mám ho rád i z důvodu skvělého lyžování a kvalitními podmínkami, které již dnes nejsou moc k vidění. Mimo jiné mi každý rok připraví nejlepší podmínky k trénování a za to jim patří velký dík.

Jak vypadá vlastně vaše zima?
Moje zima vypadá asi tak, že jsem pořád někde jen né doma :D Od října do dubna jsem nepřetržitě někde na soustředění nebo závodech.

Skončí závodní sezona a budete mít letní přípravu, jakou?
Po sezoně si dávám vždy měsíc pauzu, kdy se snažím co nejvíce regenerovat. Potom mi pomalu začíná to nejhorší a to je fyzická a silová příprava. Dlouho běhám, jezdím na kole…O prázdninách se k tomu všemu připojí ještě skoky do vody. Po prázdninách se tréninky mění na dynamické a rychlé. Na začátku října pak začínám odjíždět na 1. sníh, kde trénuji pravidelně až do prosince, kdy mi začínají závody. Mezi závody trénuji na sněhu právě na Tanvaldském Špičáku.

Do kolika let může člověk aktivně závodit v tak náročném sportu, jsou kategorie Senior+?
V boulích je to přibližně do 30 let. Kategorie jsou vlastně jen na domácích závodech. V cizině jsou to jen muži a ženy.

Jaké závody máte nyní ještě před sebou?
Po úspěšné Zimní světové univerziádě mě čeká jeden Evropský pohár v Rakousku den po příletu. Další plány jsou ještě v řešení s trenérem.

Jakého úspěchu byste rád dosáhl?
Rád bych se letos kvalifikoval na Mistrovství světa do Španělska, kde bych chtěl vylepšit své 33. místo z předešlého Kreischbergu.