Klíčovým během v Radvanci odstartuje v lednu zcela nový outdoorový seriál s názvem Lužický horal. Sportovní nadšenci si přijdou na své. Šest netradičních závodů v přírodě v okolí Nového Boru bude kombinovat zimní i letní aktivity: běh, běh na lyžích, kolo, duatlon, triatlon a plavání. Všechny akce propojí atraktivní prostředí Lužických hor.

TERMÍNY ZÁVODŮ Klíčový běh - 11. ledna
Polevská lyže - 18. ledna
Běh údolím samoty - 1. května
Radvaneckej Šajn Kap - 2. 5.
X duatlon Kytlice - 31. května
Kytlický minitriatlon - 9. 8.
Více informací o seriálu i jednotlivých závodech najdete na www.luzickyhoral.cz

Premiérový ročník připravily čtyři místní sportovní kluby Ski Polevsko, Lužický horský spolek, Outdoor sports Okrouhlá a OK Nový Bor. Ty spojily do jednoho seriálu šest existujících závodů, extrémní zimní výběh na kopec Klíč, závod na běžkách Polevská lyže, Běh údolím samoty, X duatlon Kytlice, noční závod na horských kolech Radvaneckej Šajn kap a nakonec legendární srpnový Kytlický minitriatlon.

Příroda a adrenalin

„Seriál je určen pro každého, kdo má zájem o porci krásné přírody, dávku adrenalinu a špetku dobrodružství s nezdolnou touhou poznat tento kraj na úpatí Lužických hor," říká Jan Šmíd ze SKI Polevsko.

Jednotlivá klání zavedou sportovce mezi skály a hluboká údolí do okolí Radvance, přes kopce, lesy a pastviny do okolí Polevska a nakonec až do samotného srdce Lužických hor do malebné Kytlice.

Ve třech kategoriích – muži, ženy, veteráni – se tak utkají vyznavači adrenalinových sportů o titul Lužického horala, horalky a prahorala, přičemž do hodnocení šestice závodů seriálu se bude započítávat pět nejlepších výsledků. „Pro započítání do seriálu je nutné absolvovat alespoň dva závody," dodává Michal Kosina z Lužického horského spolku.

Pořadatelé nabízejí zvýhodněné startovné na celý seriál (všech šest závodů) ve výši 700 Kč. Závodníci tak ušetří dvě stokoruny oproti platbám za jednotlivé závody.

HRAJTE S DENÍKEM O SPORTOVNÍ ZÁŽITKY

Lužický horal.Českolipský deník vám opět přináší možnost vyhrát. Společně s pořadateli sportovního seriálu Lužický horal  jsme pro vás připravili soutěž o startovné za 700 Kč na tuto novou outdoorovou sérii závodů.

Chcete vyhrát? Stačí kupovat tištěný Českolipský deník a vystřihovat jednotlivé části kuponů. Budou postupně tři. Z těch pak slepíte opět celý kupon (čtěte návod níže). První část vyjde již ve středu 18. prosince!

NÁVOD PRO VÁS, JAK HRÁT:

Ve středu, čtvrtek a pátek uveřejníme postupně tři části rozstřiženého kuponu (viz kompletní vzorové foto vpravo). Vystřihněte všechny tři části a pak je nalepte na papír, abyste dali dohromady celý kupon. Ten můžete donést osobně nebo poslat na: Českolipský deník, Mariánská 216, 470 01 Česká Lípa, a to do pátku 27. prosince do 16 hodin.

Nezapomeňte uvést jméno, adresu a telefonní kontakt. Z došlých kuponů vylosujeme výherce, který získá startovné na šestidílný seriál Lužický horal. Zdarma se tak bude moci postavit na start šesti závodů v okolí Nového Boru, které se budou konat od ledna do srpna příštího roku.