Díky zaváhání vedoucího Litvínova stáhli českolipští florbalisté náskok Bivoje na čtyři body. Českolipští jich mají po 13 odehraných kolech zatím 26.

Splnila tato část soutěže očekávání vedení klubu?

„Stále se držíme svého cíle, a to umístit se po základní části v první čtyřce mužstev tabulky," odpověděl v rozhovoru pro Českolipský deník Štěpán Slaný, hrající sportovní manažer FBC.

Letos je soutěž obzvlášť vyrovnaná. Vždyť mezi prvním Litvínovem a šestým Ústím je rozdíl jen pět bodů.

Ano, tabulka je opravdu vyrovnaná, proto budou rozhodovat především vzájemné zápasy první šestice týmů. Nás čeká 22. prosince Rožnov, kterému máme co oplácet, a na začátku ledna jedno z klíčových zápasů: neoblíbené Královské Vinohrady. Rozehrané to nemáme špatně, nyní je potřeba zvládnout základní část a především se dobře připravit na play off. Otřepaná fráze říká, že play off je úplně jiná soutěž, což je stoprocentní pravda.

Myslíte si, že jste měli mít v tabulce více bodů než těch nynějších 26?

Ano. Za velké a zbytečné ztráty počítám prohry na Startu a v Rožnově, protože nebýt jich, tak jsme mohli být první. Ale na druhou stranu bychom pak byli trochu na obláčku a třeba bychom tak výrazně neporazili Znojmo a neměli velkou chuť do zimní přestávky. Samozřejmě já osobně jsem chtěl mít po 13 zápasech 39 bodů, takže za mě zklamání. (úsměv)

Které zápasy vás nejvíc zaskočily, kteří soupeři vás něčím překvapili?

Zatím asi nikdo. Ve dvou zmíněných utkáních jsme se porazili sami, doma s Vinohrady jsme si to vyloženě pokazili špatným vstupem a častými vyloučeními. Takže největším soupeřem jsme my sami…

Na jaký podzimní duel vzpomínáte nejhůře a který se vám po herní stránce povedl úplně nejlépe?

Určitě nejlépe se nám povedlo poslední utkání se Znojmem. Plnili jsme věci, které jsme měli a pomalu se naše útočná hra blížila tomu, kde chceme být na konci sezóny. A nejhorší? To byl domácí výprask od Vinohrad, na ně se nám dlouhodobě nedaří, ale tento zápas byl zcela o něčem jiném.

Jaký program má vaše A-mužstvo během této prosincové dvacetidenní přestávky?

Máme připravené soustředění, trénujeme každý den a víkendy nejsou výjimkou. Uvědomujeme si, že jsme v nejdůležitější fázi sezony, nyní musíme natrénovat co nejvíce, protože v play off se nám to vyplatí.

Jak vypadá již dlouho dopředu avizovaný příchod obránce Palyakova z Ruska?

Stále čekáme, teď má vše ve své moci ambasáda. Máme rozjednaná ještě další jména, ale Dmitryj je víceméně stoprocentní a čekáme jen na razítko. Jeho příchod bude velká motivace pro všechny. On se do České Lípy těší, v Moskvě se připravuje individuálně. Přiznám se, že takto dlouhá čekání jsou pro obě strany nepříjemná, ale věříme, že Dmitryj se už brzy v našem dresu objeví.