„Po pětidenním cyklistickém klání Tour de Feminin jsem měla celý týden lehký odpočinek. V neděli ve Varnsdorfu se mi jelo úplně skvěle na kole, ale dokonce i plavání bylo fajn, ačkoliv plavu jen příležitostně, tedy buď na koupališti nebo na dovolené u moře," uvedla včera pro Českolipský deník dobře naladěná šestatřicetiletá závodnice ze Cvikova, která si triatlonovou trať vyzkoušela po dvou letech. „S během na tom nejsem o moc líp, tedy co se tréninku týče, ale zřejmě těžím z minulosti, takže jsem běžela také rychle. Že vyhraji, to jsem fakt nečekala, o to víc jsem spokojená."

Spolu s Ivanou Loubkovou se Varnsdorfského triatlonu zúčastnila i její o rok mladší sestra Kateřina (roč. 1981), která ve stejné kategorii žen obsadila druhé místo.

„Sestřička den předtím absolvovala poloviční triatlon v Hamru na Jezeře s názvem Hamrman, kde obsadila také druhou pozici, takže v neděli už nebyla úplně čerstvá. Nebýt toho, tak možná bychom spolu bojovaly o vítězství," usmívala se Ivana Loubková, která do cíle dorazila v čase 1:10:42 hod. Kateřina Loubková doběhla se ztrátou jedné minuty a šestnácti vteřin.

Mezi dalšími borci z Českolipska obsadila například Ita Krafková (Konverzační výběh na Klíč) v kat. Z20 sedmé místo, Pavel Suchý (TT Cyklorenova Cvikov) v kategorii M40 čtvrtou pozici, Tomáš Kolařík ze stejného klubu dorazil do cíle jako šestý nejrychlejší (M30), Patrik Stupka z AC Česká Lípa (M20) skončil osmý a Daniel Zemančík (TT Cyklorenova Cvikov) dokončil náročnou trať v kategorii M40 na sedmé příčce.

V absolutní pořadí varnsdorfského závodu zvítězil Jan Francke (Haven team, čas 59:32 min.), druhý skončil Pavel Jindra (Eleven Mercedes Mitas, 1:00:25 hod.) a třetí pozici vybojoval devatenáctiletý mladík Petr Ondřej (Haven team, 1:02:48).

Ivanu Loubkovou čeká o nadcházejícím víkendu další sportovní akce: tentokrát MTB závod v rámci seriálu Kolo pro život, a to s názvem Praha Karlštejn Tour České spořitelny, který je dlouhý 53 km.

„Další víkendy si musím postupně rozplánovat."