Francke dorazil do cíle v čase 54:13.57 min., druhý skončil Tomáš Kolařík (Cyklorenova Cvikov, 56:03.51) a jako třetí s více než dvouminutovou ztrátou dorazil do cíle Milan Hrouda z Hrádku nad Nisou.
Zmiňovaná Kateřina Loubková zvládla triatlonovou trať za 1:03:04 hod.
„Plavalo se bez neoprenu, protože bylo teplo, takže všichni měli stejné podmínky," usmívala se v cíli vítězka, která zároveň přiznala, že v cyklistické části se trápila.

„Nejelo se mi dobře, protože den před tím jsem ještě absolvovala triatlon v Jablonci, kde bylo kolo hodně těžké, takže mě dost bolely nohy."
Ovšem závěrečný čtyřkilometrový běžecký úsek tato 35letá závodnice zvládla perfekJan Venca Francke. Zdroj: Deníktně.

„Chtěla jsem svou největší soupeřku, Gábinu Tlustou, která měla po druhé distanci slušný náskok, dohnat a porazit, což se mi s více než minutovým předstihem podařilo. Jsem ráda, když zjišťuji, že mám běh tak skvělý, přestože ho vůbec netrénuji," smála se Loubková.

Na závody dětí dorazilo k mimoňskému koupališti na padesát aktérů, do hlavního triatlonového klání se zapojila necelá osmdesátka borců.
„Takováto účast nás velmi potěšila," hodnotil letošní ročník Václav Konopiský, hlavní pořadatel této tradiční akce.

„Celý den se nesl v pohodové atmosféře, přálo nám i počasí. Děkujeme tímto všem dobrovolníkům, kteří přispěli k úspěšné organizaci a všichni se již těšíme na sedmý ročník Mimoňského triatlonu," doplnil spokojeně Konopiský.

Hlavní závod (500 m plavání, 16 km MTB, 4 km běh)

Muži (24 – 39 let): 1. Francke Jan Venca, 2. Kolařík Tomáš, 3. Hrouda Milan, 4. Cmunt Petr, 5. Krejzlík Marek, 6. Bušek Marek.
Muži do 23 let: 1. Cmunt Petr.
Muži 40-49 let: 1. Knejzlík Marek.
Muži nad 50 let: 1. Zemler Václav.
Ženy: 1. Loubková Kateřina, 2. Tlustá Gabriela, 3. Havelcová Blanka, 4. Dospělová Lucie, 5. Vápeníková Jana, 6. Krafková Ita.
Ženy nad 40 let: 1. Vápeníková Jana.

Žákovský triatlon

Chlapci: 1. Hellmich Jonáš, 2. Knejzlík Tomáš, 3. Krechter David.
Dívky: 1. Blechová Lucie, 2. Sluková Jindra, 3. Tichá Anna.