Na florbalistky čekají čtyři soupeři: Benešov, Jičín, Příbram a Jaroměř.

Po dlouhé době si českolipské ženy mohou vychutnat roli papírového  favorita, kdy vedle prvoligového Jičína by měly patřit k aspirantům na postup. Z pětičlenné skupiny se kvalifikují přímo dva celky a pak tři nejlepší družstva ze třetích míst všech skupin.

Ženský tým FBC po velmi slušné letní přípravě zavítá na turnaj téměř v kompletní sestavě, do kádru se zařadilo několik nových tváří, které postoupily z kategorie juniorek, nebo splnily věkovou hranici pro možnost pro start mezi ženami. V prvním případě je to Eliška Zejmonová, dále mladé naděje Michaela Bílková a Markéta Cháberová.

Motivace pro něžné pohlaví nechybí

„Snažíme se pracovat dlouhodobě s mládeží a postupně ji rozvíjet i ve složce něžného pohlaví. Pod kategorií žen máme juniorky a dorostenky. Čeká nás ještě hodně práce, ale je vidět, že první naděje nám již hrají za první tým, což je dobrá motivace pro ostatní," těší trenérku Anetu Slanou, která momentálně ženské „áčko" vede se svým manželem Štěpánem. „Můj plán bylo pomoci holkám zatím jen přes letní přípravu, ale když mi čas dovolí, tak se samozřejmě pojedu podívat i na jejich ligové zápasy, stejně jako teď  na pohár do Benešova," přiznal Štěpán Slaný.

„Myslím si, že letos by mělo naše ženské družstvo ukázat svoji  kvalitu a po dobré přípravě se pohybovat někde uprostřed ligové tabulky a neopakovat komplikovanou záchranu z loňského ročníku," přeje si Slaný, který naráží na loňskou záchranu až od „zeleného" stolu florbalové unie.

Ženy čeká start až na začátku října, to se v Praze střetnou opět s Jičínem a poté i s rezervou Chodova, juniorky čeká soutěžní premiéra již o týden dříve v Mladé Boleslavi, kde je čeká těžké Elite a Tatran Střešovice.

Českolipské juniorky každým rokem doplácely na menší počet týmů v regionu a musely tak startovat v těžké pražské divizi, letos po dvou letech trochu uleví a dostanou možnost se střetnout například se srovnatelným Jičínem.

Nominace žen FBC na pohárový turnaj: Eclerová, Havlová – Motejzíková, Slaná, Dědková, Šmídová, Cháberová, Zejmonová, Bílková, Peterová, Slaná, Bubáková, Pořízková, Gabrielová.

KAM ZA SPORTEM

Sobota 14. září

FOTBAL
Divize mužů:  Nový Bor – Neratovice-Byškovice (17.00).
Krajský přebor mužů: Skalice – Bozkov (10.30), Arsenal Česká Lípa – Desná, Doksy – Mírová (17.00).
I. A třída mužů: Stráž pod Ralskem –  Lomnice (17.00).
I. B třída: Horní Police – Staré Splavy (17.00).
KP st. dorostu: Nový Bor – Arsenal Česká Lípa, Lokomotiva Česká Lípa – Tanvald (10.00).

HOKEJ
Svůj první přátelský zápas v přípravném období na novou sezonu v krajské hokejové lize odehrají muži HC Česká Lípa v sobotu 14. září od 15 hodin. Jejich soupeřem bude účastník Královéhradeckého krajského přeboru, celek HC Jičín.

Neděle 15. září

FOTBAL
Divize žen: Dubice –  Vědomice (13.00).
I. B třída: Doksy – Bílý Kostel (17.00, v Jestřebí), Sloup – Nová Ves (17.00), Zákupy – Hrádek B (14.00)
KP st. dorostu: Doksy – Semily (14.00).