V sestupových vodách se pohybující Karviná nebyla pro úřadujícího mistra z Nového Boru těžkým oříškem. Po výhrách GM Petra Háby na osmé šachovnici a české jedničky GM Davida Navary směřoval zápas k jednoznačné výhře favorita. Hráči Karviné vybojovali pouhé tři remízy a tak výhry GM Hráčka, GM Babuly a FM Kriebela stanovily konečné skóre na 6,5:1,5.

„Sobotní utkání jsme brali jako zahřívací. Byl jsem rád, že jsme neprohráli jedinou partii," konstatoval kapitán Petr Boleslav.

Nedělní duel v Třinci byl o poznání těžší. Místní klub brázdí extraligové vody přes dvě desítky sezon a zkušeností má na rozdávání. Hráči Třince si na úvod ve třech partiích rychle vynutili remízy a prognóza, že půjde o zápas, kde rozhodne jediná chyba, se začala naplňovat. Hosty čekalo dlouhé obléhání pevných pozic soupeřů a i po čtyřech hodinách byl stav stále nerozhodný. Avšak skvělou formu si na obě kola přivezli David Navara a Zbyněk Hráček. Jejich výhry nakonec rozhodly o celkovém vítězství Nového Boru v poměru 5:3.

„Podzimní výkony jsem měl takové vlažné, jsem rád, že se mi teď začalo dařit přidávat na konto našeho týmu celé body," komentoval úspěšný víkend David Navara.

Do závěrečného trojkola, které se odehraje na konci března v Brně, vstupuje 1. Novoborský šachový klub s luxusním sedmibodovým náskokem. Jedna výhra je dělí od zisku pátého titulu v řadě.

„Zdá se, že naším soupeřem je již jen meta 33 zápasových bodů. Vyhrát všechny zápasy v sezoně se nikomu v extralize ještě nepodařilo," sdělil Petr Boleslav.