Nyní je všechno jinak. Svěřenci trenérů Michala Pazdery a Jiřího Stožického musí sepsat reparát, neboť už vloni se mohl sen o extralize stát skutečností. Na všem se nyní horlivě pracuje. Jak vše v letní přípravě probíhá, to prozradil v rozhovoru urostlý obránce mužského áčka Milan Tichý.

Liší se nějak letošní letní příprava oproti té minulé?

Letní příprava se nese v podobném duchu jako předchozí, rozdílem je ale určitě větší četnost a intenzita tréninkových jednotek. Máme za sebou Sika Cup v Jindřichově Hradci a momentálně se každý připravuje individuálně. Dále nás čeká Czech Open a spousta přípravných utkání s kvalitními soupeři.

Na co se během léta nejvíce zaměřujete a kde je vaše nejsilnější stránka?

Fyzicky jsme na tom poměrně dobře, náš tým nemá větší problém předvést slušné výkony na atletickém stadionu či v posilovně, i když jsme ještě tak na půli cesty, možná ani to ne.

Kde je naopak vaše slabina, na čem ještě musíte zapracovat?

Taktická vyzrálost a práce s holí. Tyto dva herní aspekty bychom měli určitě do začátku sezony zlepšit. Také zkvalitnit myšlení při hře, snažit se lépe přenášet informace z různých porad a rozboru videí do samotné hry.

Je extraliga vaším primárním cílem pro příští sezonu?

Ano.

Co oproti předešlé sezoně musíte změnit, aby problémy, které vás připravily o postup, zmizely?

Nebát se o výsledek, vytlačit stres a strach z hlavy při krizových situacích.

Chystáte se na Czech Open. S jakými ambicemi a cíli vkročíte do tohoto turnaje?

Vyhrát ho.

Kdybys měl hodnotit známkami jako ve škole, jak bys hodnotil následující subjekty? Fyzická stránka, technická stránka, psychika, mládež, tréninkové jednotky, letní příprava.

Fyzickou stránku bych ohodnotil jako chvalitebnou, není to špatné, ale ani zdaleka výborné. Technická stránka našeho týmu potřebuje notně vylepšit, dal bych horší trojku. Psychiku už snad zvládáme o něco lépe než dříve, jsme o dost zkušenější a na to bychom měli myslet. Není to dobré, na druhou stranu jsme tým, který dokáže bojovat až do samotného konce a díky lepší fyzické kondici svého soupeře často utavit a poté udeřit. Opět bych volil asi horší trojku. Mládež v našem klubu je na poměrně vysoké úrovni, sám jsem s kolegou Radovanem Vnukem absolvoval mládežnické soustředění a u některých jedinců jsme byli velmi mile překvapeni. Myslím si, že klub odvádí v tomto směru kvalitní práci. Hodnotím 1 minus.

Co se týče tréninkových jednotek a letní přípravy, spojil bych to do jednoho bodu, tréninky jsou připraveny dobře a vzhledem k tomu, že jsou momentálně spíše individuální, tak už je na nás, jak kvalitně je absolvujeme. Pravda se ukáže v sezoně, případně až ve vyřazovacích bojích.

Která mužstva budou mít v příští sezoně podobné ambice, alespoň co se týče obsazení těch nejvyšších příček v tabulce?

Spousta týmů bude bojovat o druhé místo, netroufám si momentálně tvrdit, kdo na něj bude chtít nejvíc.

Na co bude florbalový klub z České Lípy nejvíce spoléhat? Na které hráče a různé subjekty, kterými mohou být například fanoušci?

Budeme spoléhat na fyzické pojetí hry a na strach, který vzbuzujeme u soupeřů. Když si to k tomu správně srovnáme v hlavě a přihodíme skvělé fanoušky, tak to vidím jako těžko zastavitelnou mašinu.

Dario Becci