Účastníci sobotního závodu projeli trasy dlouhé 54 a 33 km, lemované vrcholy Jizerských hor. Hlavní trať závodu nejrychleji zdolali Filip Adel a Denisa Skrbková. Na kratší trati zvítězili mezi muži Ondřej Petr a mezi ženami Kristýna Zemanová. Cyklistického svátku se také zúčastnili někteří profesionální závodníci jako například Michal Bubílek (vítěz několika předchozích ročníků), Aleš Strnad nebo Jakub Rydval.

Terén tohoto závodu je velmi náročný, plný stoupání i sjezdů, takže si na své přišli především milovníci horských kol. Závodníci měli na výběr delší či kratší trasu a to podle výkonnosti a svých sportovních ambicí. Nejrychlejším mužem soutěže se s časem 2:02:03 stal Filip Adel, nejrychlejší ženou v cíli byla Denisa Skrbková, která hlavní trasu ujela za 2:47:44. Kratší trať v délce 33 km zdolali nejrychleji Ondřej Petr za 1:13:36 a Kristýna Zemanová s časem 1:30:17. Součástí doprovodného programu byly také dvě bikerské trasy pro děti dlouhé tři a šest kilometrů. Dětského závodu se dnes zúčastnilo přes 50 malých závodníků.

Proti Teplicím bez gólů
Proti Teplicím chyběly už jen góly

„Jako jeden z hlavních zaměstnavatelů v regionu se už léta rádi podílíme na takto významné sportovní události v Libereckém kraji, jakou závod ABB MTB Cup bezesporu je. Také jeho kvalita se každým rokem zvyšuje. Závod láká stále více kvalitních amatérských i profesionálních sportovců z celé České republiky," řekl Petr Kovář, ředitel výrobního závodu ABB s.r.o., Elektro-Praga.

Letošní ročník byl bohatý i na doprovodný program. Trialový jezdec Jan Sladký vystoupil se svojí strhující bikerskou exhibicí, která přilákala spoustu diváků. Byl také zřízen speciální fotokoutek, kde se návštěvníci mohli vyfotit se svými nejbližšími. Nechybělo ani losování startovních čísel o hodnotné ceny s hlavní výhrou – horským kolem.

„Tento rok závod navštívilo mnoho lidí, což nás jako organizátory velice těší. Na své si přišli jak závodníci, kteří ze svého sedla mohli obdivovat krásu Jizerských hor, tak i návštěvníci, pro které jsme připravili zajímavý doprovodný program. To, že se závod pořádá již podesáté, dokazuje, že si amatérští i profesionální závodníci tuto akci velmi oblíbili, což je jak pro nás, tak pro ABB s.r.o., Elektro-Praga skvělý úspěch," říká Martin Bauer, jednatel pořadatelské společnosti SUNDISK.