Rally zařazená do FIA Evropského poháru v rally (koeficient 10) a Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v rally na startu přivítá přes padesát posádek soudobých automobilů a více než 40 historických soutěžních vozů v rámci Rally Bohemia Legend.

Pro diváky je připravené množství atraktivních diváckých míst a speciální rychlostní zkouška s názvem Parallel Autodrom Show v Sosnové, která nabídne atraktivní podívanou na souboj dvou vozů na paralelní trati, kde nechybí skoky a šotolinový úsek. Tato rychlostní zkouška odstartuje v sobotu 13. července v 18:00.

Diváci už nyní najdou na oficiálních stránkách www.rallybohemia.cz mapy všech rychlostních zkoušek s vyznačenými diváckými místy a diváckými parkovišti. K dispozici jsou také mapy zpracované pro program Google Earth. Vstup na rychlostní zkoušky 40. Rally Bohemia není zpoplatněn. Výjimku tvoří výběr vstupného na Parallel Autodrom Show.

Popis rychlostních zkoušek s fotografiemi diváckých míst najdete v oficiálním programu 40. Rally Bohemia, který je možné si jako komplet stáhnout ze stránek www.rallybohemia.cz. Tištěný program bude možné si zakoupit v Mladé Boleslavi v prostoru startu, v servisní zóně a na ředitelství 40. Rally Bohemia Na Karmeli. Program bude k dostání též v na autodromu v Sosnové u České Lípy.

Sledujte Rally Bohemia s VIP programy

Při 40. ročníku automobilového závodu Rally Bohemia si můžou diváci zakoupit vstup do VIP zón a prožít rally ve větším pohodlí. Proč nevyužít VIP programy, které pořadatel nabízí.

Rally Bohemia startuje 12. července v Mladé Boleslavi. Na start se postaví kompletní domácí špička rallysportu a nebudou chybět ani zahraniční posádky. Při tomto významném sportovním podniku si můžete vychutnat pohodlí sledování rally z VIP zón anebo případně využít možnosti k obdarování VIP poukazem vašeho přítele, partnera týmu, či jiné osoby, které chcete udělat radost.

VIP programy pořadatel 40. Rally Bohemia nabízí ve třech úrovních.

Program „bronz" - Je určen pro návštěvu divácké rychlostní zkoušky Parallel Autodrom Show v Sosnové. S programem „bronze" získáte vstup na autodrom a do klimatizovaného VIP zázemí, kde pro vás bude připraven catering. Se svým vozem zaparkujete blíže autodromu na VIP parkovišti a budete mít vyhrazené místo na kryté tribuně, odkud uvidíte celý okruh se skoky a šotolinovou pasáží.

Program „silver" - Nabízí oproti „bronze" navíc ještě VIP prostor na rychlostní zkoušce v pátek, v sobotu i neděli s občerstvením a občerstvení ve VIP zóně rovněž v servisním areálu v Mladé Boleslavi. Tento program je vhodný pro týmové partnery, ale zakoupit si je může i běžný divák.

Program „gold" - Spojuje možnosti všech předchozích VIP programů a navíc nabízí přesuny mezi VIP zónami mikrobusem, takže se váš host nemusí o nic starat a bude mít ze strany pořadatele zajištěn kompletní program.

Další informace o 40. Rally Bohemia najdete na stránkách www.rallybohemia.cz. Sledujte také oficiální Facebook profil na www.facebook.com/rallybohemia.

Petr Eliáš