„Soutěž se konala o uplynulém víkendu, přičemž sedm kovů získala mláďata v sobotu, další tři medaile pak vybojovali naši svěřenci v neděli," informoval Českolipský deník šéftrenér oddílu TJ Loko Česká LípaMichal Vydra.

Mláďata získala sedm medailí

O nejcennější trofeje mezi zmiňovanými „mláďaty" se postarala Kristýna Křečková (roč. narození 2006) a Tomáš Pulo (2004).

„Kristýna měla vynikající začátky zápasů a bodovala vždy hned v jejich úvodu. Poté už byla schopna si pohlídat zbytek duelů a zaslouženě vyhrála. Tomáš byl k nezastavení. Zlato a cenu pro nejtechničtějšího závodníka celého klání si právem zasloužil, vždyť vyhrál celkem pět zápasů a čtyři z nich zakončil ipponem (10 bodů a automatické ukončení zápasu pozn. autora)," konstatoval trenér mladých judistůJan Moravík.

Konkurence byla velice silná

O třetí místa se zasloužili Tomáš Janouch, Jiří Moravík, Štěpán Kašpar (všichni roč. 2004), Eliška Krejčová (2006) a Aneta Pulová (2003). „Neměli to ale vůbec jednoduché. Ve velmi silné konkurenci se prokousávali až do semifinálové fáze, což znamenalo vyhrát minimálně tři souboje," vysvětlil trenér Moravík, jehož doplnil Michal Vydra: „Opravdu velká pochvala všem jmenovaným za parádní zápasy a vynikající technickou kreativitu, která je na těchto obřích turnajích potřeba." Bez medailových pozic zůstali Jakub Krejča (2003) a Vojtěch Kašpar (2004), kteří skončili shodně na sedmých příčkách.

Vydrová a Baláž vyhráli suverénně

Sedm českolipských judistů v kategoriích mladší, starší žáci a dorostenci vedl kouč Michal Vydra.

První místo suverénně vydolovala Veronika Vydrová (dorostenka do 63 kg), jež ve své váze nenašla přemožitelku, když ve všech čtyřech soubojích ukončila zápas před časovým limitem na ippon.

Michal Baláž (st. žák do 35 kg) vyválčil také nejcennější kov. „Své boje Míša vyhrával jako vždy díky své rychlosti a skvěle zvládnuté taktice, kdy své soky trestal ipponem," chválil ho trenér Vydra.

Karolína Pirunčíková (dorostenka do 70 kg ) se objevila v soutěžním kimonu po delší době a hned z toho bylo 3. místo. „Bylo vidět, že si ještě není zcela jistá v nástupech do chvatů a chyběla jí i fyzická připravenost, ale jsem rád, že dokázala, že se chce zlepšovat."

Ladislav Baláž a Michal Šulc (starší žáci do 55 kg) v silné mezinárodní konkurenci skončili na 7., resp. 15. místě, Josef Ziml (st. žák do 42 kg) byl sedmý.

Nejmladším borcem z výpravy České Lípy byl Adam Polák (ml. žák do 32 kg). „Pro něj to byl vůbec první takhle velký turnaji, přesto obsadil velmi slušné 5. místo," těšilo Michala Vydru, jenž dodal, že oddíl TJ Lokomotiva měl své zastoupení i mezi rozhodčími. „Toho si po celý den bez jakéhokoliv vystřídání doslova užil Roman Skopal," usmál se Mical Vydra"