„V prosinci minulého roku jsme obdrželi mimořádnou dotaci na koupi nového tatami, abychom mohl postavit tři kompletní zápasiště a chtěli se zviditelnil také mezi kluby z celé republiky, protože s tak výbornými výsledky, které naši závodníci získávají, a to i v zahraničí, bylo již na pováženou, že se v Lípě žádný turnaj pro judisty nepořádá. Naposledy tomu bylo v roce 1986," vysvětlil šéftrenér Lokomotivy Michal Vydra.

Hlavní představitelé místního oddílu se rozhodli vyzkoušet si, jak vše zvládnou, a tak vypsali turnaj jen pro mláďata, mladší žáky a žákyně. „Tipovali jsme kolem 140 až 160 závodníků, jenže to, co se dělo v době vážení jednotlivých borců nás všechny překvapilo: nekončící příval závodníků a jejich doprovod. Zkrátka sportovní hala praskala ve švech," těšilo šéftrenéra Vydru, že se turnaje zúčastnilo 24 oddílů z celé ČR a 8 zahraničních výprav, což dělalo dohromady 308 závodníků!

„Dostavily se i takové kluby, jako je USK Praha, JC Liberec, PSK Hradec Králové, nebo SKP JUDO Litoměřice, a proto musím přiznat, že takovou porci nikdo z nás nečekal. Byl to, co do počtu, největší turnaj mláďat v Čechách," vyzdvihl Vydra a dodal, že v každé kategorii se sešlo 25 borců.

„My jsme si moc přáli, aby jeden ze tří velkých pohárů pro družstva zůstal v našich rukou. A to se povedlo! Jen o dva body jsme přišli o prvenství a skončili druzí za SKP Litoměřice."

Tomáš Pulo, Dominik Hippmann, Vojtěch Kašpar, Filip Kříž a Patrik Volný vybojovali zlato. Jan a Jiří Moravíkovi, Jana Marie Čumová, David Chaloupka s Davidem Třískem obsadili stříbrná místa a Jakub Krejča získal bronz.

„Musím poděkovat všem účastníkům a organizátorům za hladký průběh celodenního klání, a paní starostce Haně Moudré za to, že nad turnajem převzala záštitu. Už se těšíme na druhý ročník," netajil spokojenost Michal Vydra.