Díky hladké výhře v baráži nad Znojmem si českolipští junioři zajistili účast v poslední sérii s FBC Liberec, která rozhodne o tom, kdo si z této dvojice zahraje extraligu i příští sezonu.

Celá série startuje domácími zápasy České Lípy. První utkání čeká FBC Autodrom již dnes od 20 hodin, druhé pak v neděli, přičemž oba duely se uskuteční ve sportovní hale v České Lípě.

Tým Liberce několikrát předvedl, že jeho postavení v tabulce neodpovídalo výkonům mužstva.  „Odehrál několik vyrovnaných zápasů se špičkou extraligy a v prvním kole baráže si poměrně hladce poradil s Torpédem Havířov, což jasně ukazuje na jeho kvality,“ upozorňuje trenér Štěpán Slaný.

Druhé utkání série se odehraje znovu v České Lípě, a to v neděli 8. dubna od 16 hodin. „Hrajeme o všechno! Naším cílem je zachovat v Lípě juniorskou extraligu i pro příští sezonu, proto vyzýváme fanoušky, aby přišli naše hráče povzbudit,“ zdůrazňuje kouč Slaný.

Českou Lípu, která sice skončila v tabulce před Libercem, nečeká vůbec lehká práce. Liberec se může spolehnout na výborného brankáře Slabého a především na „pointmakera“ Valeše, který opanoval kanadské bodování a nasbíral 67 bodů. Tým ze severočeské metropole může sázet i na velmi široký kádr, který se při této sérii může hodit.

Právě široký kádr je největší sen trenérů České Lípy, jejichž tým se v poslední době takřka zúžil na půlku. Do konce sezony jsou mimo Hybš, Böhme a Vondráček, Kotera jde v příštím týdnu na operaci s kolenem. Zbytek, díky náročné sezoně, kterou dělí mezi muže a juniory, neustále léčí šrámy.

„V posledních dnech jsme ani neměli tréninky, trochu se potvrdila obava ze začátku sezony, že můžeme mít problém s úzkým kádrem,“ sděluje Jiří Stožický.

Ne vždy však může být úzký kádr nevýhodou, své o tom ví i Štěpán Slaný. „Ve své kariéře jsem si mnohokrát potvrdil, že někdy méně je více, tým se semkne, táhne za jeden provaz. Celou sérii musíme odjezdit po zadku, nic jiného nám nezbývá. Hraje se o všechno. Uhájit v Lípě juniorskou extraligu i pro další ročník, to je náš hlavní cíl,“ zdůrazňuje lodivod.

„Celou sezonu máme nejlepší návštěvnost v lize, nyní jsme ve fázi, kdy domácí podporu potřebujeme o to více,“ vyzývá fanoušky juniorský reprezentant Ondra Mach.

Baráž o extraligu - domácí zápasy

FBC Autodrom Česká Lípa - FBC Liberec (dnes od 20.00)

FBC Autodrom Česká Lípa - FBC Liberec (neděle 8. dubna od 16.00)