Na závodech, kde zápolili karatisté z Dánska, Ukrajiny, Německa, Slovenska nebo Švédska, nechyběl ani českolipský Sport Relax s osvědčeným trenérem Pavlem Znamenáčkem. Ten měl mezi 392 závodníky z 63 klubů několik svých svěřenců, kteří u Labe předvedli kvalitní výkony.

„Vybojovali jsme osm medailí a v pořadí zúčastněných oddílů jsme se umístili na devátém místě," těšilo trenéra Znamenáčka.

V kata mladší žákyně si poradit se svými soupeřkami Adéla Šinerová, které v cestě za zlatem stála slovenská závodnice Vanda Gregoríková z KK Topolčany.

„Adélka prohrála ve finále na praporky 3:2, ale stříbrná medaile je pro ni velkým úspěchem," poznamenal Znamenáček.

Druhým nejmladším závodníkem Sport Relaxu byl David Minárik. V nejpočetnější kategorii kata mladší žáci prohrál o finále na praporky od rozhodčích v poměru 2:3 a musel bojovat o bronzovou příčku. Tu nakonec získal! „Pro Davida je to druhý nejúspěšnější výsledek z mezinárodních cen," poznamenal jeho kouč.

Barbora Znamenáčková se ukázala v kategorii starší žákyně a v silné konkurenci závodnic si z Ústí přivezla bronzovou medaili.

V disciplíně kata Master potvrdila Božena Pavlasová zkušenosti a má stříbrný kov.

Čtvrtá místa v kata obsadili Milan Zítko a Dorota Blechová. Do finálové sedmičky se vešly Sára Ješetová a Markéta Nováková, kde i za toto umístění nasbíraly body do postupového žebříčku na MČR.

Kata Team startoval za juniorky ve složení Sára Ješetová, Barbora Znamenáčková a Dorota Blechová, kde vybojovaly zlatou medaili.

V kumite, kde si pro českolipský oddíl zapsal historicky první zlatou medaili v kategorii dorostu Milan Zítko.

Junior Jakub Novotný vybojoval 2. příčku, aby se o největší překvapení v nejpočetnější kategorii postaral Dominik Koudela, který vybojoval svoji zatím nejcennější medaili v kariéře. „Bronzová medaile mu patřila právem," dodal kouč Pavel Znamenáček.