„Program nabízí zábavu pro všechny děti. Kromě dvoufázového tréninku v karate mají na výběr mnoho aktivit, jako jsou míčové hry, bojové sporty, stopovaná, stezky odvahy, návštěva jeskyní a poznávání přírody v okolí tábora,“ informuje trenér SSC Č. Lípa Josef Polák s tím, že pokud se nevydaří počasí, mají děti možnost si zahrát například turnaj ve stolním tenise a stolním fotbale. Polák dále dodává, že k pravidelným aktivitám patří fotbalové utkání proti místní mládežnické jedenáctce.

„Náš oddíl zakoupil pro děti bazén, který je v tomto počasí příjemným osvěžením a je velmi využíván. Každý týden je pro děti připraveno nějaké to překvapení, třeba skupina historických šermířů Rytíři Lužických hor, dále jsou to ukázky práce hasičů, výcvik policejní jednotky rychlého nasazení, jízda na ponících. V letošním roce byla velkým překvapením návštěva vyznavačů airsoftových bojů, kde si mohli zájemci vyzkoušet střelbu ze zbraní upravených pro sportovní účely. A samozřejmě, že koncem každého turnusu je diskotéka a závěrečné posezení u táboráku,“ vypočítává Polák, podle jehož slov je strava na letním táboře rozmanitá. Děti se stravují pětkrát denně, a pokud mají chuť, najde se v kuchyni vždy něco dobrého „na zub“.

„Třeba z vlastnoručně nasbíraných borůvek byly připraveny kynuté knedlíky a koláč, za což naše paní kuchařka sklidila velký potlesk.“
Na hladkém průběhu letního tábora v Lindavě se podílejí instruktoři z řad starších členů klubu SSC a rodinní příslušníci přítomných dětí. „Patří jim proto poděkování za jejich trpělivost a skvělý přístup k nim,“ chválí Josef Polák.